Skip to content

Cei mai nervoși din Europa

May 18, 2009
tags: ,

Potrivit unui sondaj comandat de televiziunea londoneză GOLD, britanicii sunt cei mai nervoși cetățeni din Europa. Aproape jumătate dintre supușii reginei văd roșu de patru ori pe zi când sunt obligați să aștepte la semafoare sau când cineva încearcă să le-o ia înainte la cumpărături. O altă treime nu suportă vecinii nemanierați, să fie prost serviți în magazine sau să nu obțină imediat o legătură telefonică în afara granițelor. Alte motive de nemulțumire sunt atitudinile rasiste și bigotismul, dar și stilul bezmetic de a conduce în trafic al unor compatrioți.
După britanici, următoarele locuri în acest top sunt ocupate de italieni și de francezi. La polul opus, Suedia, Norvegia şi Danemarca sunt populate de cei mai calmi cetățeni din lume, care se enervează cel mult o dată la cinci zile, și asta din motive patriotice – când un străin face glume pe seama țării lor.
Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 6000 de persoane și, după cum arată, e clar că nu a luat în calcul și România.

Advertisements
2 Comments leave one →
  1. May 18, 2009 10:32 am

    Funny!Unde e proverbialul calm englezesc? Asta in cazul in care ar mai exista englezi in Marea Britanie, desi (apropo de rasism), am impresia ca au fost inlocuiti cu pakistanezi samd…Iar romanii nu pot fi nervosi…doar sunt fatalisti in pur stil mioritic!!!

Trackbacks

  1. Cei mai nervoși din Europa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s