Skip to content

Monstruoasa coaliție de la Chișinău

May 20, 2009
Moldovenii care-au ascultat live ședința de azi a Parlamentului, transmisă de Vocea Basarabiei, încep să facă analiza votului – pe Twitter, pe Facebook, pe bloguri, pline încă de dimineață de up-date-uri ale show-ului electoral de la Chișinău…. Una dintre cele mai scurte și elocvente poate fi lecturată pe blogul lui Oleg Cucoreanu.

Analiza e cât se poate de concisă și nu are nimic politic, dar subliniază complexitatea și paradoxurile regimului de peste Prut. De fapt, nu e altceva decât aritmetică elementară aplicată regimului Vladimir Voronin.

Din 60 de deputaţi comunişti, 33 – înaintează candidatura Zenaidei Greceanîi, 15 înaintează candidatura lui Gropa, iar în rezultatul votării avem – 60 voturi pentru Greceanîi.


No comment! Între timp, la Chișinău lucrurile continuă în nota obișnuită. Ideologul de bază al comuniștilor, vicepremierul Victor Stepaniuc, citat de  Info Prim Neo recunoaște că însăși candidatura Zinaidei Greceanâi a fost una de compromis (atunci de ce-au mai înaintat-o?), cere opoziției să facă la rândul ei un compromis și- bila albă- anunță că respectă opoziția. În treacăt, Stepaniuc își contrazice și șeful de partid, Vladimir Voronin, susținând- deși nu mai e o surpriză, că Marian Lupu ar putea fi pe post de Zinaida Greceanâi pe 28 mai și nu Zinaida însăși, așa cum anunțase președintele statului.

Și, ceea ce e și mai interesant, oficialul moldovean propune formula unei coaliții monstruoase, pe motivul că „acestea în istoria mai multor state, inclusiv în cea a României, au jucat un rol pozitiv progresist”.  Din păcate nu spune și cu cine-ar vrea s-o facă. Cum România n-a fost de ceva vreme un exemplu pozitiv pentru Chișinău, sunt toate șansele ca imprudenta declarație să-l coste pe Stepaniuc un post în viitorul guvern. Dacă va mai fi unul majoritar comunist.

Advertisements
4 Comments leave one →
 1. Bigdady permalink
  May 20, 2009 6:37 pm

  Nici măcar aritmetică elementară aplicată, nu prea le iese numărătoarea.
  Cred că nu se aşteptau la un eşec astăzi şi au cam fost prinşi fără “planul B” motiv pentru care vor fi nevoiţi să improvizeze. Mai mult de atât sunt contratimp şi sub presiunea tovarăşilor de la Moscova.

 2. May 20, 2009 7:05 pm

  Plan B? Pai exista B, B1, B2 etc. B1- sa o sustina tot pe ZG, B1 prim, sa il propuna si/sau pe Marian Lupu, si variantele derivate- sa mentina Comisia aia cu 7 membri, desi ar fi ilegal, sa desemneze alta-tot cu tovarasi din PC daca opozitia refuza in continuare, etc etc…

  • Bigdady permalink
   May 20, 2009 7:20 pm

   B1, B2…astea nu erau vitamine? 🙂

   • Bigdady permalink
    May 20, 2009 7:23 pm

    O daaa! m-am interesat, cica ajută la combaterea simptomelor şi cauzelor stresului, depresiei, etc. Au nevoie de ele…:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s