Skip to content

Operatiunea “Leul Anti-comunist”

May 24, 2009

4589_105499941437_579906437_3137256_2899812_n Opozantii regimului comunist din Moldova au lansat, in prejama alegerilor prezidentiale repetate, operatiunea “Leul Anti-Comunist” – campanie de informare corecta a alegatorilor.

Pornind de la ideea ca se va ajunge la anticipate la toamna, va exista suficient timp de desfasurare a campaniei.

Potrivit Curaj.net, pana la sfarsitul verii, fiecare alegator ar putea avea in buzunar un leu anticomunist.

Conceptul de campanie este cat se poate de simplu. Toti cei ce nu mai vor mentinerea la putere a administratiei Vladimir Voronin vor scrie cate un slogan anticomunist pe fiecare bancnota pe care o detin. Propunerea vine din partea a peste 6000 de tineri, si este deja pusa in practica.

O astfel de abordare – sustin initiatorii, e o alternativa la limitarea accesului la informatie, deoarece nicio publicatie de la Chisinau nu are un tiraj la fel de mare ca cel al monedei nationale-leul.

Advertisements
9 Comments leave one →
 1. Bigdady permalink
  May 24, 2009 5:58 pm

  Uau…e tare! Numai că nu văd de ce n-ar scrie şi comuniştii sloganuri pe bancnotele respective (?!). Oricum ingenioasă idee.

 2. May 24, 2009 6:27 pm

  Alegerea preşedintelui nu prea contează, o va face parlamentul în locul electoratului. Miza e alegerile generale anticipate, care vor avea loc pentru că nu va putea fi ales preşedintele în legislativ de două ori la rînd.

 3. May 24, 2009 6:33 pm

  Observ că nu prea ai încredere în cititori şi cititoare, mai ales în ce-i/cele care ar putea să te comenteze, impui moderare pentru orice opinie, dar asta nu încurajează deloc, ba poate choiar din contra. Fă ceva la setările de pe blog, dacă n-ai ştiut că setarea implicită e asta.

  • May 24, 2009 6:43 pm

   Orice comentariu e liber (mai putin cele care i-ar face sa roseasca pe aia mici). Dovada ca nu am blocat nici macar comentariile la DESPRE, desi stii ca exista optiunea asta. Doar ca din motive de program antivirus f. serios dar care scaneaza cu simt de raspundere- instalat dupa ce calculatorul meu nu s-a simtit prea bine zapand acum 3 zile pe situri din Moldova- dureaza pana intra, timpul cat e scanat comentariul.

 4. Bigdady permalink
  May 24, 2009 6:57 pm

  Nadia, am observat ca atunci cand incerc sa intru pe Unimedia si de multe ori si la Stela Popa imi apare “o eroare de conectare”, am verificat si nu intalnesc problema pe alte adrese…te-ai confruntat si tu cu asa ceva?

 5. May 24, 2009 7:06 pm

  Nu, pana acum, nu. Dar a avut de-a face cu alte bizarerii. De exp, azi la vizualizari posturi, imi apare ca fiind vizualizat un post care nu are titlu ci un numar pe post de titlu. Si cand dau link pe el, imi deschide un post cu nume…unul autentic. Asta, printre alte ciudatenii. Mi s-a intamplat doar sa fie blocate siteurile din Moldova. Si uite, posturile tale intra imediat, iar ale lui Oleg stau ceva in asteptare-si nu are nimic de-a face cu setarile blogului ca-s aceleasi.

  • Bigdady permalink
   May 24, 2009 7:10 pm

   Ciudat, intradevar…sunt curios daca o sa intalnim problemele astea si dupa schimbarea situatiei din Moldova.

 6. May 24, 2009 7:12 pm

  Si eu ma intreb…uite, comentariul tau a intrat iar instantaneu. Chiar nu le filtrez…

 7. May 24, 2009 8:12 pm

  Bun, vă cred pe cuvînt, cel puţin aparent sunteţi, eşti bine intenţionată, spor(t)!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s