Skip to content

Moldova news in brief

May 25, 2009
  • voroninPresedintele Vladimir Voronin implineste azi 68 de ani. Nu stiu cum ii sarbatoreste, dar stiu ca Facebook si Twitter sunt pline de azi dimineata de ganduri bune pentru iubitul conducator. Mesajele de felicitare sunt bilingve- adica, scrise si in limba moldoveneasca, si in limba romana.
  • Maine, la filiala RIA Novosti din Chisinau va avea loc masa rotunda cu tema “Tehnologii moderne de asanare”. Dezbaterea nu se refera la asanarea politica, ci la un subiect care-i preocupa in aceste zile pe toti moldovenii- “Modul sanatos de viata – baza bunastarii si prosperarii natiunii”.
  • Conditiile meteo nefavorabile – lipsa cantitatii necesare de umiditate in sol – au aminat cu doua saptamani finalizarea lucrarilor agricole de primavara, anunta Agentia de stiri-noutati Moldova. Se recomanda utilizarea eficienta a sistemelor de irigare.
  • Seful statului sustine, intr-un interviu acordat postului rusesc de radio «Eho Moscvi» si citat de Omega, ca atitudinea agresiva a Romaniei fata de Moldova are legătură cu problema transnistreană. Acesta ofera si solutia de normalizare a relatiilor bilaterale dintre Chisinau si Bucuresti. “Din aceste motive, trebuie sa muncim mai mult, sa muncim si împreună cu prietenii nostri, statele care vor ca tara noastră să fi una integra”.
Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s