Skip to content

Școala de bloggeri de la Kremlin

May 27, 2009

Strategii de la Kremlin au decis sa utilizeze avantajele microblogging-ului, ca instrument de promovare a politicilor oficiale si totodata de colectare a celor mai interesante idei exprimate de tinerii utilizatori de Internet din Rusia. Evgheni Morozov dezvaluie, pe blogul sau gazduit de Foreign Policy, o parte din ultimele proiecte new media ale administratiei Medvedev. Potrivit autorului, in top figureaza site-ul liberty.ru, infiintat sub auspiciile unui think-tank al carui nume e legat de vechea ideologie sovietica.

Un alt proiect interesant citat de Evgheni Morozov este lansarea oficiala a “Scolii de bloggeri a Kremlinului”. Aceasta a debutat recent cu o lectura publica pe tema scopurilor si obiectivelor de utilizare a microbloggingului in 2009.

Din aceeasi categorie face parte si lansarea pe polit-tv.ru a unor clipuri video de promovare a campaniilor oficiale, sub brand-ul Kremlinului. Scoala de bloggeri de la Moscova pregateste insa si alte surprize.

Mai multi analisti occidentali sunt de parere ca actuala strategie a echipei Medvedev-Putin ar reprezenta o noua tentativa de a tine sub control mass-media autohtona.

Advertisements
3 Comments leave one →
  1. Bigdady permalink
    May 27, 2009 8:59 am

    După “şcoala de supt la ţâţă”, “şcoala de făcut pipi la oliţă”, “şcoala de călcat cu cizma peste alte popoare” şi “şcoala de înjurat ne-comunismul” era şi vremea să apară “şcoala rusească de blogging”. Tinerii şi nu numai, vor putea lua la cunoştinţă ce pot şi ce nu pot scrie pe blogul personal, vor învăţa să pună bannere cu iz communist şi să facă link spre publicaţii ce pupă’n dos Kremlinul. Este evident că domnii de la Kremlin au sesizat importanţa fenomenului şi caută să îl controleze. O posibilă armă pentru viitor.

Trackbacks

  1. Ştiri scurte : Reporter Virtual
  2. Ucraina, next target? « Blog de Freelancer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s