Skip to content

Twitter basic rules / 1

May 27, 2009

Cu o retea internationala de peste 17 milioane de utilizatori (potrivit unor statistici neoficiale), Twitter-ul a devenit jucaria preferata a momentului – o jucarie care acapareaza de departe piata microbloggingului. Cercetatorii vobesc deja despre o adevarata twittermanie care se extinde in toate sferele societatii. Companiile isi promoveaza pe aceasta cale interesele de afaceri, iar simplii cetateni schimba opinii despre orice – de la politica la starea vremii si preturile din magazine. Pe Twitter poti sta la chat, iti poti vinde masina sau cumpara una noua sau poti pur si simplu sa vezi ce fac altii.

Numeroase firme au inteles ca se afla in fata unui adevarat fenomen de masa si-si reorienteaza in consecinta strategiile de marketing. Si in alte state, si relativ recent si in Romania, au fost infiintate societati care ofera consumatorilor – de la politicieni la oameni de afaceri si jurnalisti, adevarate programe de training care sa-i familiarizeze cu arta twittingului. Exploatand unul dintre putinele segmente de nisa pe care inca mai e loc sa te afirmi, acestea au constatat ca succesul de care se bucura e in crestere. Sau mai exact, e direct proportional cu extinderea numarului de utilizatori.

Dincolo de faptul ca e la moda sa ai un cont personal si sa-ti construiesti un network in domeniile care te intereseaza, tweetingul iti poate aduce practic orice, de la oportunitati de promovare a unei afaceri sau gasirea unei slujbe pana la contactul direct cu prietenii. Poti crea un grup tematic pe Twitter, poti posta sau primi fotografii si chiar clipuri video, asa cum la fel de bine poti sa-ti anunti prietenii ca pleci in vacanta sau ca ai o migrena pe fond de stress.

Multi utilizatori nu inteleg insa ca exista un cod nescris al twitting-ului, cu reguli despre ce e sau nu indicat sa faci in retea. In urmatorul post voi sintetiza cateva dintre acestea. Vor urma si cateva exemple practice, constand intr-o selectiune de mesaje interesante care circula liber pe Twitter.

Advertisements
2 Comments leave one →
  1. marocanu permalink
    May 28, 2009 2:33 pm

    Multumesc mult pentru lectia de “alfabetizare”. Astept in continuare cu interes noi mesaje pe aceasta tema.

  2. PoweReady permalink
    June 4, 2009 3:32 pm

    Mersi pt.informatie,’ll keep i touch.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s