Skip to content

“PRO TV Chișinău deranjează”

June 5, 2009

lDin 1996 la PRO TV Chișinău, Lorena Bogza, ajunsă de mult una dintre vedetele postului, vorbește despre pericolul pe care îl reprezintă, pentru puterea comunistă, o televiziune independentă. Vedeta – realizatoare a emisiunii “În PROfunzime”, proiect unic pe piața audiovizualului din Moldova, dezvăluie cum și mai ales de ce s-a ajuns ca frecvențele principalei televiziuni libere din Chișinău să fie scoase ilegal la concurs, riscând ca aceasta să intre în silenzio stampa după zece ani de emisie.

Lorena spune cu tristețe că în capitala moldoveană aproape nu există presă independentă și povestește cum e să fii ziarist la Chișinău și să cauți de multe ori informații publice dar la care ți se refuză accesul, pentru simplul motiv că nu faci parte din cercurile actualei puteri comuniste. Și în plus, Lorena mai face o analiză a viitoarelor alianțe preelectorale, dar și a implicării Kremlinului în politica administrației de la Chișinău.

Toate acestea, într-un interviu pe care îl veți citi în curând pe  Reporter Virtual, și a cărui variantă în limba engleză, așa cum v-ați obișnuit, va fi disponibilă pe acest blog.

Advertisements
9 Comments leave one →
 1. sergiu permalink
  June 6, 2009 9:02 pm

  Bravo Lorena!

 2. June 6, 2009 11:00 pm

  Ar trebui ca dupa ce publici interviul in Reporter Virtual sa putem pune si noi cateva intrebari pe care sa i le pui Lorenei Bogza !
  Interviul cu ambasadorul Georgiei a fost varza , iar ” filtrul antispam de pe blogul lui Lovin ” a oprit comentariile mele negative dar pline de substanta . 🙂
  Tiberiu Lovin citeste doar ce-i convine ! 😀

 3. June 7, 2009 2:29 am

  Abia astept interviul si ma bucur ca au mai ramas la Chisinau jurnalisti de valoare, cu verticalitate, ce nu cedeaza asa usor.

 4. June 9, 2009 6:25 pm

  romania inedit- interviul a aparut, astept intrebarile. Cred ca Lorena le va raspunde la fel de deschis cum a facut si cu intrebarile din interviu.

 5. June 9, 2009 6:30 pm

  romania inedit- 1. interviul acordat de Lorena Bogza a aparut, astept intrebarile. Cred ca Lorena le va raspunde la fel de deschis cum a facut si cu intrebarile din interviu.

  2. Interviul cu ambasadorul Georgiei- au fost 2, nu stiu la care din ele te referi. Poti detalia si iti raspund. Dupa cum vezi chiar nu cenzurez comentariile (cele formulate intr-un limbaj decent si care nu reprezinta atacuri la persoana). Dar pentru cei care cunosc situatia din zona respectiva- as spune ca a adus multe elemente de noutate, si nu numai. Si as mai spune ca e de departe unul dintre interviurile mele preferate. Chestie de gusturi si de politica externa.

 6. June 9, 2009 8:31 pm

  Pe blogul lui Tiberiu Lovin au fost oprite comentariile negative , dar probabil asta s-a intamplat din cauza faptului ca am scris un comentariu lung ! 😦

  La http://www.reportervirtual.ro/2009/05/17/po%C8%9Bi-infiin%C8%9Ba-o-firma-in-georgia-in-doua-trei-zile.html , am pus niste intrebari pe care ar fi trebuit sa i le pui domnului ambasador !

  Tie ce ti-a iesit la interviul asta ? 🙂

 7. June 9, 2009 9:37 pm

  Pai dear romania inedit, de ce nu intrebi direct ce mi-a iesit? Iti raspund onest, ca mi-au iesit multe … 1. prestigiu jurnalistic, deoarece e primul interviu acordat de cand e la post (si daca o sa cauti pe net, primul al unui ambasador georgian acordat in ultimii ani presei romane, si asta nu din lipsa de solicitari). 2. tot la capitolul presa, mi-a iesit o exclusivitate pe care multi colegi de breasla au remarcat- o ca atare… niste informatii in premiera, pana la data interviului, nedezvaluite de niciun oficial georgian (despre negocierile cu opozitia si revolta de la Muhrovani) 3. promisiunea ca raman – asa cum sunt de cca. 2 ani, tot pe baza unor cereri oficiale, in topul listei solicitarilor unui interviu cu presedintele georgian M. Saakshvili, la Bucuresti – cand va fi sa fie.
  Eu zic ca astea deja sunt mare lucru. Dar mai ales, mi-a iesit placerea de a sta de vorba cu un diplomat de cariera, care stie si ce sa spuna si ce sa nu spuna, si mai ales ce sa sugereze printre randuri. Iar asta le intrece pe toate celelalte.

 8. June 9, 2009 9:50 pm

  Mie mi s-a parut doar un articol publicitar mai bine gandit !

  Daca intrebai si :

  Turistii din Batumi lucrau aproape toti pentru serviciile secrete , sau nu li s-a spus despre evenimente , fiind minimalizate !

  Stiu ca tu esti ziarista , nu economista , dar cred ca puteai sa-i pui totusi niste intrebari mai clare , nu doar intrebari generale .

  Georgia este membra in OMC , si are potential in domeniu turistic , dar trebuia sa intrebi si care este cursul de schimb al monedei georgiene si cu cat a scazut moneda georgiana fata de perioada de dinainte de razboiul cu Rusia si cat este salariu minim si cel mediu pe economie .

  Dupa parerea mea , statutul de freelancer are si unele avantaje , deloc de neglijat !

 9. June 10, 2009 12:34 am

  Right…daca statutul de freelancer n-ar avea si avantaje, m-as intoarce la munca institutionalizata.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s