Skip to content

Bancherul lui Putin

June 5, 2009
escolar.net

escolar.net

Miliardarul rus Alexandre Pougatchev, acum și cetățean francez, și-a luat în primire zilele astea jobul de acționar majoritar al France Soir.

Și asta, după ce în ianuarie a devenit proprietarul a 85% din portofoliul Editions du Nouveau France-Soir, prin intermediul unui holding din Luxemburg, Sablon International.

El are planuri mari și e dispus să investească milioane de euro ca să le realizeze. Miliardarul vrea să mute cât mai curând birourile ziarului pe Champs Elysee, să-i dea mai multă vizibilitate și să-l transforme într-un tabloid popular dar serios.

Detaliile planului de relansare n-au fost încă dezvăluite, dar atât presa franceză cât și presa rusă se întreabă care-i sunt adevăratele intenții, și dacă renumita publicație – aflată acum în cădere liberă, cu un tiraj de numai 24000 de exemplare, nu va deveni treptat o Pravda modernă. Sau dacă familia nu va încerca să obțină un beneficiu politic din partea Elysee-ului pentru ajutorul acordat unuia dintre cele mai cunoscute ziare franceze, în vremuri de criză. Întrebările jurnaliștilor și ale politologilor sunt justificate de faptul că afacerile de până acum ale familiei – îndreptate în general spre sectoarele imobiliar de lux și respectiv financiar, n-au avut nicio legătură cu presa de orice tip ar fi ea.

Alexandre, în vârstă de numai 24 de ani, este fiul lui Serghei Pougatchev, supranumit cu ceva vreme în urmă bancherul lui Vladimir Putin și cunoscut totodată pentru relațiile sale apropiate cu biserica rusă ortodoxă. Averea familiei – care deține practic de toate, de la castele în Franța la companii, a fost estimată neoficial la peste două miliarde de dolari.

Advertisements
2 Comments leave one →
  1. June 5, 2009 8:17 pm

    Incearca si el sa se bage in seama , atata tot !

  2. June 5, 2009 8:40 pm

    Nu neaparat…la sumele de care dispune e oricum bagat in seama!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s