Skip to content

Moldova news in brief

June 5, 2009
  • Liberalii moldoveni propun zece condiții pentru evitarea fraudelor electorale. Potrivit cotidianului Timpul, printre acestea se numără asigurarea accesului liber şi egal al reprezentanţilor societăţii civile şi partidelor politice la posturile publice R/TV, delegarea unei misiuni UE la Chișinău și prezentarea de către Ministerul Dezvoltării Informaţionale a registrului cetăţenilor cu drept de vot, a celor decedaţi în perioada 1989-2009 și respectiv a celor născuţi în anii 1990-1991.

  • Comisia Electorală Centrală pregătește noi liste de alegători, relatează Unimedia. Cetăţenii moldoveni aflaţi peste hotare vor continua însă să figureze pe viitoarele liste electorale, deși reprezentanţii opoziţiei susțin că tocmai aceasta a fost una din căile de fraudare a votului în mai multe raioane.
  • Clubul IDEA a publicat un studiu interesant despre efectele crizei economice în Moldova. Aflăm printre altele că rata șomajului în primele 4 luni din 2009 s-a dublat față de cea înregistrată anul trecut, că a scăzut drastic cererea pentru munca moldovenilor aflaţi peste hotare, dar și intrările de valută în țară. Clubul va lansa în curând și un ”ghid” practic pentru cetățenii obișnuiți afectați de criză.
Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s