Skip to content

Moldova news in brief

June 10, 2009
 • Parlamentul Republicii Moldova a validat cadidatura Zinaidei Greceanâi în postul de premier și a adoptat componența noului Guvern, cu votul a 59 de deputaţi comunişti. Opoziţia nu a participat la vot. Noul guvern de la Chișinău are aproape aceeași componență ca și cel anterior. Excepție fac Iacob Timciuc (fost ambasador în China), desemnat ministru al Administraţiei Publice Locale, şi Mihail Barbulat (fost ambasador în Turcia), desemnat ministru al Culturii.
 • Zinaida Greceanai a prezentat programul de guvernare al executivului moldovean. Acesta e bazat pe șapte priorități: asigurarea funcționării statului de drept, integrarea țării în Uniunea Europeană, promovarea unei politici externe conform normelor internaționale, reglementarea diferendului transnistrean, gestionarea eficientă a crizei economice, relansarea urgentă a economiei naționale și continuarea politicilor de susținere a tinerilor.

 • Raportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei vin la Chişinău, pentru a vedea la fața locului cum mai stă Republica Moldova la capitolul democrație și libertate. Europarlamentarii europeni ar urma să se întâlnească cu preşedintele Vladimir Voronin, cu liderii formațiunilor politice moldovene, dar și cu reprezentanţi ai comunităţii diplomatice şi societăţii civile.
 • Pro TV Chișinău a câștigat o rundă în meciul cu autoritățile. Consiliul de Coordonare al Audiovizualului a aprobat solicitarea grupului Media Pro, de a nu scoate la concurs frecvenţele postului de televiziune, atâta timp cât există un litigiu în curs pe această temă, relatează Jurnal de Chişinău. Consiliul a mai discutat şi despre eventualitatea prelungirii moratoriului pe toată durata campaniei electorale.
Advertisements
3 Comments leave one →
 1. June 10, 2009 9:57 pm

  Premier de sacrificiu , ce sa-i faci !

 2. June 10, 2009 10:33 pm

  Guvern de sacrificiu, presa de sacrificiu…

 3. June 10, 2009 11:18 pm

  Popor de sacrificiu …………….. 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s