Skip to content

Jurnaliștii din provincie, în șomaj!

June 11, 2009

Criza economica loveste puternic si in jurnalistii din presa locala! Sute de ziaristi din toate colturile tarii protesteaza impotriva mogulilor din presa centrala, care au decis sa renunte aproape integral la departamentele de corespondenti locali din presa scrisa si cea audiovizuala.

Nu, nu-i o stire, ca doar n-or plange romanii de mila unor ziaristi… E un mesaj care mi-a parvenit aproape identic de la numerosi colegi de breasla din provincie, aflati in cautarea unui job de corespondent. M-am gandit sa le usurez cautarile, intrebandu-va pe voi daca publicatia pentru care lucrati vrea, pentru inceput, corespondent din Sibiu. Daca stiti/auziti/vedeti ceva prin redactii, dati-mi va rog un semn. Vorba colegilor care mi-au scris – v-as fi recunoscatoare si atat, ca-i criza!

8 Comments leave one →
 1. ariane permalink
  June 11, 2009 6:28 pm

  Ziaristii -victimele directe ale crizei, fara nici o cernere, fara nici o evaluare. Modaliatea de inchidere a unor ziare locale din trustul Media Pro, Decizia venita de la “generalul” de la Londra, adusa la indeplinire de trupa de vatafi de Dambovita, ce iubesc cu ardoare painea alba, spune mult….In timp de CRIZA, maria-sa Banul, e Vitelul de Aur la care se inchina … Mogulul si ai LUI…Nu conteaza destinele, traile celor ce sunt in plasa Dependentei…
  Pacat, unii l-au catalogat pe Sarbu un Vizionar Media, dar cred ca Turnul de Fildes e prea opac si trupa de trepadusi ii mentin statutul de ORB.
  E pervers sa te inconjuri de “cantareti de strana” ce-ti fac tonul melodiei, iar pasul de dans crezi ca-l dictezi Tu -marele Mogul. crezi

 2. June 11, 2009 8:27 pm

  Eu cred ca asta ar trebui sa fie invatatura de minte pentru toti ziaristii !
  Mai inainte sa devina jurnalisti , ar trebui sa puna mana sa invete o meserie !

  • ariane permalink
   June 12, 2009 4:38 am

   Romania inedit: Si care ar fi o meserie pentru tine? Tinichigiu auto( sa fie invatati cu spoiala?); Prelucrator prin aschiere (sa-si “polizeze” cuvintele?;Hair-stylist (sa “coafeze” pe cine trebuie?)… E lapidar arealul tau in care inscrii termenul de “meserie”. Ce faci cu alti “nemeseriasi” …actorii de exemplu?

 3. June 12, 2009 11:48 am

  Ar putea fi avocati , economisti , ingineri , profesori , asistenti medicali , etc.
  Eu am scris ca toti ziaristii ar trebui sa aiba o meserie !
  Daca ne uitam la toti marii jurnalisti din Romania , aceastia au avut mai intai o meserie si dupa aceea s-au apucat de jurnalism !

 4. ariane permalink
  June 12, 2009 5:13 pm

  romania inedit: din “umilele” mele cunostinte marii publicisti/jurnalisti (si ma opresc la perioada interbelica) au avut pregatire “nemeseriasa” -respectiv oameni cu studii de profil umanist – filozofie, drept, filologie,istorie..etc. Sunt putine exemple de absolventi ai Scolii Superioare de Inalte Studii Comerciale, Medicina, Arhitectura…care au practicat adiacent si “jocul intr-un cuvant”.
  Si mai pune-ti o singura intrebare? Daca “meseria” pe care ti-ai inscris-o in CV nu ai practicat-o , crezi ca ai vreo sansa azi?Eu nu cred ca te poti “apuca de jurnalism” decat in conditia in care, in acceptiunea interioara, o inscrii tot la categoria “meserie”.
  Si G.Galaction a avut “meseria” de preot pe care a schimbat-o cu “meseria” de scriitor. ( Crezi ca e incadrabil?)

 5. June 12, 2009 8:17 pm

  Eu am vorbim despre situatia din presa postdecembrista !
  Dintre titanii presei romane , numai Ion Cristoiu a fost ziarist , Marius Tuca , Cristian Tudor Popescu , si multii altii , au avut la baza o meserie , si dupa aia s-au apucat de jurnalism .

  La facultatile de jurnalism se invata gurnalismul , cu putine exceptii !

 6. ariane permalink
  June 13, 2009 8:53 pm

  romania inedit:
  Din exemplele date, singurul care a profesat ceva a fost CTP (institutul de Geofizica) D-nul Tuca a fost coleg cu Dan Diaconescu(d-nul OTV) si au terminat Politehnica , dar nu au profesat decat ca jurnalisti.Iti mai dau exemplu Mihai Palsu-Politehnica-in prezent Director General “ZIUA”, Cristi Dimitriu-Politehnica-Director General Mediafax, Ioana Avadanei-Facultatea de Aeronave-Sef Jurnalism independent din Romania s.a.m.d. Crezi ca in prezent au vreo sansa de “recalificare”? Ma indoiesc!
  Nu e convingatoare preluarea ta din editorialele CTP legata de “gurnalism”. NU toti ce latra au si mesaj! Fii mai atent la mesaj si mai putin la fatada(se pot citi mesaje si dincolo de cuvinte…dar ai nevoie de o anumita Trezire mentala!)

Trackbacks

 1. Ziaristii si patronii lor | ROMANIA INEDIT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s