Skip to content

Alba-neagra în Parlamentul de la Chișinău

June 15, 2009

Partidul Comunist pare sa se apropie de scindarea asteptata. Ministrul de Externe, Andrei Stratan e la un pas de a schimba corabia prezidentiala cu barca adversarilor politici. Iar cele trei formatiuni de opozitie – PLDM, PL si ANM ar putea merge separat la anticipate, pentru ca tot n-au ajuns la un consens in privinta incheierii unor aliante electorale.

Pe de alta parte, show-ul continua in Parlamentul moldovean. Vladimir Voronin joaca in continuare alba-neagra cu decretul de dizolvare al legislativului de la Chisinau, si probabil ziua alegerilor anticipate va fi stabilita dand cu zarile si nu prin consultarea formatiunilor de opozitie. Voronin ramane inca sef al statului, nu a renuntat la cumulul de functii si nici nu a semnat decretul de dizolvare a legislativului si respectiv de stabilire a urmatorului scrutin. In schimb, parlamentarii au imputernicit azi noul guvern, Greceanai II, sa emita ordonante de urgenta si au redus, pe ultima suta inainte de alegeri, pragul electoral de la 6% la 5%.

Vicepresedintele Parlamentului, Vladimir Turcan (PCRM) a sugerat ca alegerile ar putea avea loc pe 26 iunie, dar tot atat de bine acestea s-ar putea desfasura pe 29 sau intr-o cu totul alta zi.

Administratia de la Chisinau pare mai decisa ca niciodata sa nu dea OK-ul ziaristilor straini interesati de monitorizarea scrutinului de la fata locului, iar Europa da semne ca s-ar fi plictisit de spectacolul electoral de peste Prut. Semn ca ar cam fi timpul ca si opozitia sa-si defineasca si sa-si declare ca atare aliantele, partenerii politici si programul de campanie, sa treaca de la faza discursurilor declarative la cea a faptelor si sa exploateze, cat mai are timp, avantajele obtinute dupa ce a dovedit ca, atunci cand trebuie, stie sa fie si unita.

Advertisements
6 Comments leave one →
 1. June 15, 2009 9:01 pm

  A fost stabilita data alegerilor anticipate pe 29 iulie !

 2. June 16, 2009 4:07 am

  romania iedit- abia pe seara a fost stabilita, si aleasa nu oricum, ci intr-o zi lucratoare! Un Parlament se dizolva democratic, la lumina zilei, nu pe blat… Valabil si pentru stabilirea datei alegerilor anticipate, care trebuie facuta dupa consultari cu partidele politice.

 3. June 16, 2009 6:22 pm

  Voronin face tot ce poate ca sa se agate de putere !

 4. June 17, 2009 5:39 am

  In Molodova cica va fi zi de ODIHNA miercuri, 25 iulie..
  dar miile de moldoveni de peste hotare nu vor avea zile de odihna,
  uite cum VV vrea sa faca alegeri..

 5. June 17, 2009 10:06 am

  Romania inedit- va face in continuare…
  Paul- o parte din fraudele la vot au fost realizate tocmai pe baza listelor moldovenilor din afara granitelor. Iar CEC a decis mentinerea acelorasi liste, in pofida sesizarilor opozitiei.

Trackbacks

 1. Voronin a dizolvat Parlamentul de la Chisinau | ROMANIA INEDIT

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s