Skip to content

Adevărul – chestionarul de adio

June 17, 2009

Situatia de la Adevarul devine tot mai tensionata, dupa ce s-a dovedit ca intr-adevar, holdingul a restrictionat peste noapte accesul la toate blogurile blogspot. Deocamdata au scapat blogurile de pe wordpress, dar nu se stie pentru cata vreme. Jurnalistii nemultumiti nu neaparat de acesta masura cat de ceea ce li se intampla zi de zi s-au decis sa mai dezvaluie cate ceva din ce se ascunde in spatele imaginii cotidianului. Una dintre nemultumiri vizeaza obligativitatea completarii a ceea ce ei numesc ironic chestionarul de adio.

Astfel, fiecare dintre cei ce parasesc de buna voie holdingul trebuie sa completeze un formular tip – un fel de chestionar/sondaj cu intrebari extrem de amanuntite. Acestea vizeaza cam toate problemele specifice trustului, de la relatiile cu sefii sau/si colegii pana la atitudinea staff-ului, competenta sefilor de departament, motivele demisiei sau transferului si gradul de satisfactie fata de munca depusa. Mai multi jurnalisti aflati pe picior de plecare au decis sa-si asume riscurile si sa raspunda pe bune la intrebari, indicand deschis cum stau lucrurile si dand chiar exemple de situatii concrete. De concluziile lor n-a tinut insa nimeni seama.

NR Ultima gluma care circula azi pe culoarele redactiei – in curand, conducerea cotidianului le va cere angajatilor sa-si aduca cu ei IP-urile de acasa, ca sa-i poata monitoriza mai bine. O explicatie, de data asta oficiala, a acestei decizii in premiera in presa libera romaneasca a fost data de catre directorul editorial Adrian Halpert, si o puteti citi (de acasa, daca lucrati la Adevarul) pe blogul lui Tiberiu.

Advertisements
4 Comments leave one →
  1. June 17, 2009 7:28 pm

    nu-i vad rostul acelui chestionar, atat timp cat treburile nu par sa se schimbe prin trust. poate ca respectivul chestionar exista doar pt ca exista asa ceva si prin strainataturi, dar cred ca e mai degraba de divertisment (asta in cazul in care cineva citeste totusi raspunsurile pe care le scriu demisionarii acolo). mie mi s-a parut foarte tare o intrebare care suna cam asa: “esti sigur ca ai inteles corect in ce consta jobul tau?” (formularea e aproximativa, pt ca sa tot fi trecut vreo 5 luni de cand l-am completat si eu). tinand cont ca sunt extrem de rare spre inexistente situatiile in care sunt angajati cei iesiti de pe bancile facultatii, nu pot sa deduc decat ca angajatorul presupune ca are de-a face imbecili care nu stiu cu ce se mananca meseria pe care o practica.

  2. June 17, 2009 8:19 pm

    Oana- asta a fost si parerea celor cu care am vorbit. S-au ales macar cu satisfactia de a-si scrie parerea. Unii dintre ei au plecat inaintea ta de la AH, iar cei despre care au scris/argumentat in chestionarul respectiv sunt inca pe pozitii. Si vor mai fi.
    Probabil chestionarul in cauza e vreo varianta occidentala prost adaptata…

Trackbacks

  1. Ziarist sau gurnalist ? | ROMANIA INEDIT
  2. Robert Baker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s