Skip to content

Moldova news in brief

June 17, 2009
  • Ex-comunistul Marian Lupu si-a anuntat trecerea in barca PDM. El a recunoscut că a avut discuții cu mai multe partide politice si a analizat inclusiv posibilitatea de a participa la viitoarele alegeri ca si candidat independent. Nicio surpriza, si eu am anuntat in premiera pe acest blog variantele pe care le analizeaza, inca inainte de a-si da demisia din partidul prezidential. Mai multe detalii despre dezvaluirile lui publice cititi aici.
  • Liderul PPCD, Iurie Rosca a depus juramantul de investire in functia de vicepremier, la numai o zi dupa ce a fost nominalizat prin decret prezidential.  Cititi un articol interesant, care sintetizeaza evolutia carierei sale politice.
  • PLDM si AMN si-au oficializat intrarea in cursa electorala, depunand la CEC documentele necesare. A fost stabilita si ordinea partidelor pe buletinele de vot – PCRM locul 1, PPCD – 2, AMN – 3, PL – 4, PLDM – 5, asa ca atentie la numarul pe care puneti stampila.

  • Reprezentanţii partidelor politice, candidatilor independenti, organizaţiilor non-guvernamentale si cei ai mass-media de la Chisinau au adoptat un proiect de Cod de conduita privind desfasurarea si mediatizarea campaniei pentru alegerile din 29 iulie. Acesta prevede, printre altele, interzicerea actiunilor de intimidare si a actelor de coruptie, desfasurate cu scopul deturnarii intentiilor de vot ale alegatorilor.
  • Presa pro-comunista de la Chisinau a trecut la atacuri deschise impotriva portalului independent de stiri Unimedia, dupa ce aceasta a publicat o interpretare a declaratiilor autorului filmului “Atacul asupra Moldovei”- un best seller aflat in poll position pe lista instrumentelor de manipulare ale puterii din R. Moldova.
  • Federatia Rusa a anuntat o prima forma indirecta de finantare a Moldovei. Potrivit Deca-press, delegatia Republicii Moldova care va participa la Jocurile Olimpice de iarna de la Vancouver din 2010 va fi sponsorizata de catre o firma ruseasca. Nu din alte motive, ci cu speranta ca asta le va purta noroc moldovenilor. O parte a echipamentului e deocamdata blocata, din cauze tehnice, pe Aeroportul din Chisinau. Nu se stie insa care tehnici, de la Chisinau sau de la Kremlin, sunt la baza acestei actiuni.


Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s