Skip to content

Moldova, mai aproape de Europa

June 28, 2009

libertatea presei în franţaStela Popa – jurnalist al portalului moldovean de știri UNIMEDIA, una dintre cele mai pregnante voci ale opoziției de la Chișinău (despre care aș spune că e o voce în devenire, dacă n-ar fi deja una care știe de mult să se facă ascultată), contestată deseori tocmai pentru că s-a singularizat în raport cu regimul totalitar, a mai făcut un pas pe calea apropierii Chișinăului de București.

De  ieri, opiniile ziaristei (aflată pe lista viitoarelor persoane non-grata ale regimului de la Chișinău, datorită criticilor sale permanente la adresa regimului moldovean la putere) pot fi ascultate în direct la postul de radio Vocea Basarabiei.

Stela Popa și-a asumat cu normă întreagă, ca pe o nouă provocare în carieră, postul de realizator și moderator al emisiunii “Mai aproape de Europa”, lansată pe calea undelor de la București, pentru întreaga Românie dar mai ales pentru Chișinău.

Pe cale radiofonică, cunoscuta ziaristă și echipa ei și-au propus să informeze direct de la sursă electoratul moldovean, în legătură cu evenimentele care au loc în România şi care privesc direct Republica Moldova. În acest scop, Stela a început deja, de ieri, de la prima ediție, să dea microfonul unor personalităţi din România, din diverse domenii: politic, economic, social şi cultural.

NR Jurnalista are multe proiecte de viitor, de natură să accentueze legăturile spirituale și nu numai, dintre România și Republica Moldova, și rezervă publicului o serie de surprize cât mai plăcute. O parte din ele vor fi, sper, dezvăluite în interviul strict profesional, ca de la jurnalist la jurnalist, interviu despre ea, Stela, ca persoană cu aspirații și idealuri, despre cariera și proiectele ei de viitor- interviu pe care a promis că mi-l va acorda spre sfârșitul lunii viitoare, după limpezirea situației de la Chișinău.

Advertisements
4 Comments leave one →
 1. June 28, 2009 7:47 pm

  Am scris si eu despre aceasta premiera, care a avut loc incepand de ieri, de la ora 18:00 !
  Televiziune independenta nu prea mai exista in Republica Moldova, vocea opozitiei fiind din ce in ce mai gatuita de puterea comunista ! 😦

 2. June 28, 2009 7:48 pm

  romania inedit – da, te-am citit inca de ieri – ai relatat cu mult simt al umorului (ca de obicei) o problema complicata! Intr-adevar, nu prea mai exista presa independenta in RM! Din fericire au mai ramas cateva voci care se fac auzite, printre care si a Stelei Popa.

 3. June 28, 2009 7:53 pm

  Blogul Stelei Popa, ba merge, ba nu merge, ba isi schimba permalinkul ! 😦
  Daca puterea din Republica Moldova a ajuns sa se lupte cu un blog, asta spune multe despre drepturile cetatenesti din acea tara !
  In Rusia daca scrii ceva de rau despre Vladimir Putin , imediat vine duba ! 😀

 4. June 28, 2009 8:42 pm

  Am văzut și eu. Stela a semnalat de mai multe ori că blogul ei e scos din circuit, uneori de zeci de ori pe zi. Are cititori posesivi, care nu vor s-o mai citească și alții! Deși nu cred că e vorba de categoria de cititori pe care și i-ar dori cineva!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s