Skip to content

Voronin, la ora sincerității în zadar

July 4, 2009

Partidele politice din Republica Moldova au intrat de-a binelea în campanie. Unele pe stil vechi, altele pe stil nou, fiecare după finanțare și staff… Toate încearcă de bine de rău să-și transmită mesajele către electorat. Mai o vizită cu elicopterul în provincie, mai o plimbare pe gîrlă cu vaporul (PCRM), mai o socializare a primei doamne prin căminele culturale de la sate, destul cât să-i zăpăcească de tot pe bieții alegători (cei care-au zis DA pe 5 aprilie), derutați deja de plecarea lui Marian Lupu spre nu se știe ce și cum… Dar orice mijloc e bun când poți scoate țara la liman.

Ce probleme sunt în poll-position? Păi, mai ales, criza economică… poporul se află într-o sărăcie cumplită, după ce, timp de 10 ani, comuniștii au jefuit patria! N-o spun eu, ci înregistrarea de mai jos, care dă și soluțiile… Să salvăm patria de comuniști! Fii stăpân la tine acasa!

Cum? Soluția vine de unde nu te aștepți… Ca să-i scutească pe moldoveni de-un deranj, cineva le spune și cui și de ce să-și dea voturile.

NR Parodie, așa că n-o luați în serios pe 29!

4 Comments leave one →
 1. July 5, 2009 1:08 pm

  Foarte interesanta parodia asta !

  • July 5, 2009 4:06 pm

   romania inedit – s-ar putea intitula Ora sinceritatii in PCRM, sau Sinceritatea cea de pe urma

 2. July 5, 2009 4:47 pm

  Si ce facem daca iarasi va fi nevoie de unul doua sau trei voturi pentru ca deputatii moldoveni sa aleaga presedintele ? Iarasi partidele liberale ne vor scoate in strada pentru a primi pe spinarile noastre bastoanele de la politisti, iarasi partidele care vor fi nemultumite de rezultat vor striga despre fraude? Deocamdata sa ne tinem de parodii, insa ce vom face daca rezultatul din 29 va fi el o parodie?
  Iar cetatenii moldoveni, indiferent de limba pe care o vorbesc in familie, se afla, e drept intr-o mare deruta – o deruta financiara, o deruta psihologica, caci ce faci in momentul in care salvarea financiara vine din mina dusmanului tau, pleci capul sau ramai pe pozitii, se pare ca moldovenii prefera sa plece capul sa ia banii si sa injure pe dupa dinti…Saracia e mare, si nu am vazut inca plasat pe youtube imagini in care Serafim Urechean se intilniste cu alegatorii sai din Sofia (satul in care s-a nascut) sau din alte parti. Se pare ca cei din staff fie nu au idei fie fostul gospodar al Chisinaului e ocupat cu altele…

  PS
  Si in acest comentariu am fost cit de cit politically corect caci puteam sa imi aduc aminte si de altele, de exemplu de lista cabinetului de ministri propusa in 1999 de Serafim Urechean in momentul cind presedintele de atunci Petru Lucinschi l-a numit prim ministru. Isi mai aduce aminte cineva? 🙂 (buuuna echipa domniei sale, buni “tehnocrati”) Dar vorba aia…n-ai cu cine, ba, n-ai cu cine, asa-e Nadia? http://www.youtube.com/watch?v=t-qiYU7aTiY

 3. July 5, 2009 6:36 pm

  Victor Nichitus – am vazut de la inceput cine e realizatorul videoclipului, iar postarea lui n-a fost o intentie de publicitate AMN (sunt un homo apoliticus), doar ca ideea mi-a placut si imi imaginam scena reala, cum ar fi sunat. In ce priveste votul din 29 – de aici, de la distanta, parca se simte o oarece plictiseala electorala. A fost un inceput bun in Parlament, ar fi trebuit continuat altfel. Tocmai deruta asta a cetatenilor ar fi trebuit oarecum lamurita sau canalizata spre ceva pozitiv.
  Iar daca pe 29 s-ar repeta scenariile din 5 aprilie si dupa – ca sa ma citez pe mine insami, o sa intre Republica Moldova in Cartea Recordurilor, la numarul de incercari esuate pentru alegerea unui presedinte. Sper ca nu va fi asa, si sper ca voi, cei de acolo, veti putea face ceva in sensul asta, oricat ar fi de limitate posibilitatile (si se vede ca sunt foarte limitate).

  NR Niste tarani e fantastic. Sper doar sa nu se potriveasca pe 29, adica niste tarani aia poate-or ramane minoritari…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s