Skip to content

No comment de peste Prut

July 16, 2009

Relatam recent ultimul caz cu iz de scandal, în care a fost implicat un ex-oficial român din Chișinău. Pornind de la acesta, mai mulți cititori au pus în discuție nu moralitatea poveștii, ci alte aspecte, infinit mai sensibile, care țin de politica de dincolo și de dincoace de Prut. N-am avut și nici nu am argumente cu care să le răspund, așa că le redau ca atare. Și închei cu concluzia unuia dintre ele…

Leapsa PCRM a inceput! Ce mai urmeaza?

1. Sigur ca nu exista nicio scuza pentru gestul diplomatului roman, indiferent cand si-a dat demisia. (…) Nu incape indoiala ca este mana securitatii, care si-a facut treaba in spiritul camapaniei electorale romanofobe a comunistilor de la Chisinau. Una peste alta, exista si un drept la intimitate in lumea asta, care a fost incalcat. Atata timp cat nu a facut-o in curtea Consulatului si in timpul orelor de serviciu, sa fie sanatos si sa-l tina puterile.

Insa, ca tot veni vorba de consulul Nuica, nu pot sa nu amintesc de atitudinea sa plina de dispret din timpul protestelor de la Chisinau. In momentul in care echipa Antena 3 a cerut consultanta si protectie consulara, acest Nuica practic mi-a dat cu piciorul, auzind ca sunt doar moldovean in acte. “Dom’le, pe mine ma intereseaza doar cetatenii romani”. Sigur ca in momentele acelea de panica era oarecum de inteles atitudinea sa, dar judecand dupa statutul sau de diplomat gestul sau nu e deloc justificat (…)

2. Nu ma indoiesc de veracitatea filmarii si nici de posibilitatea ca scenariu expus de dvs. sa fie plauzibil; ce nu inteleg eu totusi este cum de nu au reusit cei de la SIE sa asigure “protectia” unui diplomat? Mai exact: cum de a trecut tanara ofiter a Serviciilor Secrete Moldovene de filtrul epurator a celor ce trebuiau sa o verifice inainte de angajare?

3. Una din metodele “clasice” si invechite ale serviciilor secrete ale secolului trecut… A fost, de fapt, o “fumigena retardata”, necesar a fi fost stinsa cu o reactie rapida si mai ferma de raspuns, din partea Ministerului de Externe de la Bucuresti. Leapsa PCRM a inceput! Ce mai urmeaza?

Advertisements
5 Comments leave one →
 1. July 16, 2009 10:35 pm

  Pai ala de-l propusese MAE ambasador in Republica Moldova era un ofiter SIE acoperit !
  Eu cred ca diplomatul asta trebuie castrat , pentru ca a dovedit ca este vulnerabil !
  Daca era un violator puteam sa ne mandrim cu el , ca e barbat , dar se poate vedea si in film cum se roaga de ea sa io **** , si aia face pe mofturoasa .
  Cred ca asa a facut Nuica si in Israel sau pe unde a mai fost !

 2. July 16, 2009 10:36 pm

  Si totusi unii spun ca ar fi fost lucrat de SIE si nu de moldoveni. De ce si-ar desconspira moldoveni un spion care lucreaza tocmai la consulatul roman? Presedintele nu a parut deloc indignat de “lucratura comunista”.

 3. July 16, 2009 10:39 pm

  Pentru ca era nevoie sa faca asta !
  Fata aia a fost plantata acolo ca sa isi dea seama tot romanul ce janghine de diplomati avem !
  Foarte multi privesc un post in MAE ca pe o dulce poezie , si cand se trezesc e prea tarziu .
  SIS l-a facut !

 4. July 16, 2009 10:46 pm

  Imi vine greu a crede ca a mai important sa faci un consul sa isi dea demisia decat sa ai acces direct in consulat printr-un spion infiltrat acolo. Plus ca un spion bun care face orice ii ceri odata desconspirat nu mai e bun decat pt munca de birou si cu siguranta talentele domnisoarei erau de folos.

 5. July 16, 2009 11:53 pm

  romania inedit, oxygen – exista niste explicatii posibile. in cateva ore, am sa incerc sa le scriu organizat – in urmatoarele zile.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s