Skip to content

Revista presei politice

July 17, 2009

Blog de freelancer are de azi un invitat permanent – Diana Nedelcu, editorialist la www.politico.ro. Jurnalistă de presă scrisă din 1993, Diana se autocaracterizează drept un antitonomat pasionat de arta despicării firului politic în 14. Primul ei material aici este o revistă a presei politice. Diana are însă gânduri mari și pregătește o serie de surprize. Printre ele – anchete, analize politice și intreviuri de campanie. Prima anchetă o veți putea citi în câteva zile.


Revista presei politice

by Diana Nedelcu

Hotnews – Băsescu pentru Europa Libera –Voronin sa vizioneze filmele cu evenimentele din 89 de la Bucuresti. Recomandarea vine in contextul negarii acuzatiilor de implicare in treburile interne ale Republicii Moldova. Seful statului a mai declarat in acelasi interviu ca nu crede in analizele care spun ca relatiile Romaniei cu Rusia sunt rele, avand in vedere ca schimburile comerciale dintre cele doua tari au crescut iar contactele politice au devenit tot mai frecvente.

GardianulUdrea pare sa spuna: Liniste urmeaza si publicitate in presa din Romania. Incurcate cai ale banului public inspre buzunarul mogulilor…. Ministrul turismului, Elena Udrea, foarte atenta la spusele presedintelui de acum trei zile a pus-o repede de un bilant al primelor sase luni de mandat, dar a refuzat sa ofere presei detalii financiare despre contractul de promovare a Romaniei, pe care zilele trecute l-a „oferit” Eurosport si CNN.

CotidianulEBA a ajuns la Comisia pentru afaceri sociale si Becali la comert. Parlamentul European a votat componenţa comisiilor parlamentare permanente pentru următorii doi ani şi jumatate. Astfel, fiica preşedintelui a devenit  membru în Comisia pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale, Gigi Becali pentru cea pentru comert internaţional, Vadim Tudor pentru cultură şi educaţie (coleg cu Laslo Tokes!), iar Monica Macovei pentru control bugetar, dar si pentru justitie.

Romania LiberaDemnitarii renunta la o parte dintre consilieri. Nu ca masura in sine ar aduce vreo economie la buget, dar (cica) se vrea a fi un semnal de austeritate in conditii de criza…

EVZComisia Europeana va recomanda continuarea monitorizarii pe Justitie. Inevitabilul s-a produs. Raportul Comisiei, care va deveni public pe 22 iulie, constata ceea ce stiam deja – progresului lent al reformelor si a luptei anticoruptie. In consecinta, monitorizarea se va prelungi „pana cand Romania isi va indeplini toate obiectivele”. Raportul– spune EUObserver citat de EVZ- va critica si Parlamentul pentru blocarea dosarelor de coruptie, si pe judecători, pentru acordarea unor sentinte prea uşoare si  prelungirea la nesfârşit a proceselor.

Advertisements
5 Comments leave one →
 1. July 17, 2009 1:32 pm

  aia din RL e tare. daca renunta la consilieri tot lor le raman mai multi bani: suma forfetara este fixa. indiferent de nr de consilieri pe care ii are un demnitar…
  ce dracu de semnal transmit?

 2. July 17, 2009 1:37 pm

  McGogoo – Pai cum de n-ai inteles, cand e atat de clar? Semnalul e ca dau un semnal. Sa-ti traduc. Va semnalez ca am ceva de semnalat.
  Ce, nu crezi ca e destul? In fond, bunavointa conteaza! (nr nu ma intelege gresit, a fost o gluma, o ironie la adresa autorilor deciziei).

 3. July 17, 2009 4:55 pm

  Vad ca Diana Nedelcu se pricepe destul de bine, asa ca putem merge pe mana ei!

 4. July 17, 2009 6:17 pm

  apropo de base, elena fiica cea mica, s-a facut de ris din prima zi. ziarele importante din europa si nu numai au pus-o la zid pe micuta elena, pt tinuta ei extrvaganta. sandale cu toc de 10 cm la parlament? daca stam si ne gindim corect ne-am intreba ce are: dar desi sincer nu vad ce ar avea, pt ca nu trebuie judecat omu dupa cum arata ci cum gindeste.

 5. July 19, 2009 12:42 pm

  Eu nu cred ca Lenuta Basescu s-a facut de ras in Parlamentul European!
  Elena Basescu le-a aratat euroscepticilor ca si o maimuta poate sa ajunga europarlamentar, deci asta inseamna ca se poate si mai rau.
  Caligula Imperator a facut un cal senator! 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s