Skip to content

Eco-tweeting

July 21, 2009

PR20Internship 2.0 a intrat in etapa a doua. Cateva detalii pe LinkedIn si Facebook, unde au fost puse in dezbatere o serie de subiecte. Se mai pregateste o surpriza, și se pune de-o lansare marca Sorin Tudor. Detalii în curând. Pana atunci, interviul anuntat…

Politicianul ecologist Dan Dumitrescu mi-a acordat primul twinterviu din cariera sa… Si pentru mine a fost o premiera, si tin sa-i multumesc pentru ca a acceptat sa ia parte la acest experiment. Pe scurt, în numai 7 întrebări și tot atâtea răspunsuri, am vorbit despre ecologie, politica si proiectele sale de viitor… S-au spus multe, în cuvinte puține.

Exista un trend eco si in politica?

Nu in Romania, pentru ca aplicarea unor politici eco cere masuri nepopulare, iar ecologia nu genereaza voturi, din pacate.

Mai e valabil sloganul de campanie?

Este la fel de valabil ca si bunul simt, dar din nefericire se aplica la fel de rar.

Acum, ce mai recicleaza Dan Dumitrescu pentru bucuresteni?

Hartie, plastic, baterii + activist www.civika.ro.

Blogosfera v-a sustinut in campanie. De ce?

Da m-a sustinut, dar motivele le puteti afla doar de la ei.

V-a ajutat blogul sa comunicati mai bine cu alegatorii?

Sigur, blogul este cea mai naturala metoda de comunicare.

Ce-ati obtinut cu civika.ro?

civika.ro este o atitudine, iar satisfactia vine din proiecte sociale facute impreuna cu alti oameni cu atitudine sociala.

Un mesaj ecologist in 140 de semne?

Gandeste ecoLOGIC! Daca nu putem trai mai bine, macar sa traim mai curat.

Un alt experiment din cadrul PR 2.0. Pornind de la twinterviul acordat de eco-politicianul Dan Dumitrescu, am creionat un profil al acestuia, formulat ca și cum aș fi depins încă de cele 140 de caractere…

Dan Dumitrescu gandeste ecoLOGIC. Adica scurt, concis si la obiect. S-a lansat in campania electorala cu multe idei si putini bani. Materiale electorale – cateva cutii de pantofi. Donatii electorale – cateva cutii de pantofi. Goale.

A stiut s-o scoata la capat sensibilizandu-i si pe alegatorii de rand, si pe bloggeri, si pe jurnalisti.

Cum, nici el nu stie prea bine. Si o marturiseste deschis in primul Twinterviu pe care l-a acordat vreodata. Twinterviu in care, prin cate 140 de semne, am vorbit despre ecologie si politica.

Stie insa ca ecologia, chiar daca nu e o cauza pierduta, nu genereaza prea multe voturi. Si asta, pentru ca aplicarea unor politici eco – si in general, toate ce tin de mediu si protectia lui, cere masuri nepopulare.

Dac-ar fi sa intre din nou in campanie, ar renunta la orice mesaj. Nu le-ar tine discursuri bucurestenilor. S-ar stradui doar sa-i convinga ca, daca tot nu pot s-o duca mai bine, macar sa traiasca mai curat. Intr-un oras mai curat, cu un Parlament mai curat.

Civika, ultimul lui proiect, pana nu de mult secret, tine sa arate pesimistilor ca povestile n-au murit inca, si nici cititorii lor. Eco-politicianul il defineste pe intelesul tuturor – hartie, plastic, baterii + activist www.civika.ro. Cuvintele de ordine – responsabilitate sociala, implicare, voluntariat.

Primul lui slogan de campanie – recicleaza pentru tine, ramane insa valabil. Dan Dumitrescu spune ca acesta e la fel de valabil ca si bunul simt, dar se aplica la fel de rar. Si-ar dori sa recicleze si pliantele, si promisiunile electorale. Momentul n-a venit inca. Asa ca, deocamdata, ramane la proiecte sociale, facute impreuna cu alti oameni cu atitudine sociala.

3 Comments leave one →
 1. July 21, 2009 9:10 am

  ti-a iesit bine experimentul 🙂

 2. Lori permalink
  July 22, 2009 9:04 pm

  Foarte interesant rezultatul experimentului. Bravo Nadia!

 3. July 23, 2009 6:56 am

  multumesc – mai urmeaza si altele, surpriza vine azi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s