Skip to content

Moldova virtuală

July 21, 2009

partidul anarho sindicalistMoldovenii nu mai au de ce să-și facă griji privind campania electorală, și nici rezultatul votului din 29 iulie. Echipele internaționale de monitorizare a alegerilor se pot retrage de la post, deoarece în patria lui Vladimir Voronin se prefigurează în sfârșit campania electorală fair play și votul la liber.

S-a zis cu protestele de stradă și arestările. Nu mai e nevoie de ele, pentru că alegătorii care nu știau exact cu cine și de ce să voteze au de azi mai multe opțiuni. Pe scena electorală de la Chișinău s-au lansat noi formațiuni politice, în căutare de susținători. Acestea sunt…

 • Partidul Păcii
 • Partidul Anarho-Sindicalist
 • Partidul Stângacilor
 • Partidul Cumătrilor
 • Partidul Ecologist la patrat (PEPE)
 • Partidul Muncitoresc
 • Partidul Femeilor
 • Partida Libertină
 • Partidul Uniunea Tinerilor Ecologişti.

Inițiativa aparține Clubului IDEA, care-a și demarat o campanie electorală paralelă cu cea oficială. Deși aceasta se desfășoară doar în spațiul virtual, va da desigur alegătorilor mai multe satisfacții decât cea reală. Mai ales că orice simplu cetățean nemulțumit de opțiunile politice existente își poate crea la rândul său propriul partid, chiar și în afara celor oficializate azi. Procedura e simplă – e nevoie doar de o propunere de nume, diferit de cele ale partidelor deja înregistrate în Republica Moldova, de un scurt program politic și de un lider virtual.

Câștigătorii campaniei Electorala Alternativă vor avea șansa să desemneze un nou președinte și un Parlament Virtual. Ceva îmi spune că acestea vor conduce Moldova mai bine decât administrația Vladimir Voronin, că-i vor dezinforma mai puțin pe cetățeni, că nu vor mai privi România ca pe inamicul public nr. 1, și că vor sta infinit mai bine la capitolul corupție, prin simplul fapt că nu vor putea gestiona decât bani virtuali virați în conturi la fel de virtuale.

Advertisements
22 Comments leave one →
 1. July 21, 2009 1:09 pm

  apropo, daca citesti acest post, si esti din MD, nu ezita sa votezi! Partidul Pacii va aduce prosperitate si bunastare moldovei!

  • Nadia Dincovici permalink*
   July 21, 2009 1:22 pm

   irina – Ezit intre Partidul Anarho-Sindicalist și Partidul Cumătrilor, care parcă bate mai aproape de realitatea de zi cu zi. Fără supărare… Aș vota și Partidul Păcii, dacă aș fi sigură că nu va fi boicotat după alegeri… Totuși, aș miza mai degrabă pe Partidul Cumătrilor. Măcar sunt pe față, declarați.

 2. alex permalink
  July 21, 2009 1:10 pm

  Super!!!

  http://alexlebedev27.wordpress.com/2009/07/21/voteaza-partidul-ecologic-la-patrat-pepe/

  Votati un partid capabil sa rezolve probleme existate azi, aici acum, Votati Partidul Ecologic La Patrat, Votati PEPE!!!
  http://idei.md/?p=613

  • Nadia Dincovici permalink*
   July 21, 2009 3:39 pm

   27 – PEPE e ok, sunt de acord… dar am eu o slabiciune electorala pentru Partidul Cumatrilor! Cumetriile humanum est!

 3. July 21, 2009 1:12 pm

  wow, partidul stangacilor 🙂 e vorba de oameni de stanga si/sau oameni neindemanatici?

 4. alex permalink
  July 21, 2009 1:14 pm

  @vecinadeblog intra si citeste platforma electorala si vei intelege:) Viva PEPE!

  • Nadia Dincovici permalink*
   July 21, 2009 2:28 pm

   27, vecina de blog – am publicat o parte din sloganuri si platforme, ca sa fie mai clar! Ca nu e bine sa starnim confuzie-n electorat. Fiecare trebuie sa stie pe cine voteaza, de ce si mai ales, la ce poate sa se astepte dupa…

 5. ariane permalink
  July 21, 2009 6:45 pm

  in spatiul virtual exista si “curaj.net” , dar niciunde si nicicum nu e SUFICIENT!

  • Nadia Dincovici permalink*
   July 22, 2009 6:53 am

   ariane – acum sunt suficiente partide… si pot sa mai apara!

 6. July 22, 2009 7:42 am

  Prosperitate, Anti-Cumatrism, Economie (PACE) – acesta este sloganul Partidului Pacii. Votati-ne pe http://idei.md/?p=613. Astazi vom lansa si programul electoral desfasurat!

 7. July 22, 2009 10:18 am

  Prosperitate, pace si cresterea economiei moldave doar cu Partidul Iubitorilor de Bere! Votati berea! Singurul mijloc de rezolvare al conflictului transnistrean. 🙂

  • Nadia Dincovici permalink*
   July 22, 2009 11:12 am

   Victor – uite, ăsta e un partid interesant, dar nu l-am mediatizat pentru că s-a înființat mai târziu decât celelalte. Never say too late… aștept să văd preferințele și justificările de vot, că și acesta pare un partid care promite multe!
   Nu în ultimul rând, ar fi de mare interes detalierea strategiei pentru Transnistria.

 8. July 22, 2009 10:50 am

  PUTE – Te-ai săturat de gunoşti, miros urît, cîini maidanezi? Atunci votează Partidul Uniunea Tinerilor Ecologişti! Numai noi suntem aceia care vom scoate Moldova din mocirlă şi numai noi vom crea locuri de muncă, spaţii de locuit, şi pentru că suntem ecologi, numai noi vom da populaţiei băutură ecologică, vin, bere, vodcă, spirt de cea mai înaltă calitate.

 9. July 22, 2009 10:51 am

  apropo, campania se mută aici? 😀

  • Nadia Dincovici permalink*
   July 22, 2009 11:17 am

   mirc3 – nu se mută aici desigur- nu în totalitate. Nu-mi permit să dau decât sfaturi, că din păcate niciunul dintre noile partide virtuale nu m-a solicitat ca și consilier… Dar în viziunea mea, campania trebuie să se desfășoare – ca să aibă și succes – clasic, adică pe două fronturi- în R Moldova și în afara granițelor. Dacă mesajul rămâne doar local, cum o să fie el cunoscut? Si nu uita că și în România sunt destui cetățeni moldoveni… sper că vor ajuta la diseminarea mesajului electoral.
   Eu voluntariez pentru mediatizarea Electoralei Alternative în România – pentru că e cea mai genială idee (nu știu dacă merg și cea mai și genială dar asta e) de la declararea independenței RM până în prezent. Am și un interes ascuns, dar mărturisit – poate se inspiră și clasa politică locală…
   Am și așteptări mari – președinte virtual, Parlament virtual, legislație dacă se poate nu prea virtuală… Electorala Alternativă se poate transforma după 29 într-o instituție de monitorizare. Sper că se va întâmpla asta.

 10. partidulmonarhonationalist permalink
  July 22, 2009 5:42 pm

  Votați Partidul Monarho-Naționalist! Votați pentru Dumnezeu Rege și Patrie!
  http://idei.md/?p=613

 11. Cumatrul - Octav permalink
  July 23, 2009 12:36 pm

  Pentru Cumatri!
  Cel mai sincer partid!
  Hai Cumatrii!

Trackbacks

 1. www.idei.md » Blog Archive » Electorala alternativă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s