Skip to content

Prizonieri în Moldova?

July 22, 2009

moldovaMoldovenii riscă să devină prizonieri în propria lor țară, dacă Partidul Comunist al lui Vladimir Voronin va câștiga din nou alegerile.

Potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern inițiat la solicitarea actualului șef al statului și ținut deocamdată la secret, cetățenii Republicii Moldova nu vor mai avea dreptul, în următorii doi ani, să plece din țară pentru a lucra peste hotare. Pentru a nu pierde simpatia electoratului comunist, hotărârea executivului de la Chișinău ar urma să fie emisă după alegerile din 29 iulie.

Unimedia precizează că decizia are la bază considerente economice. Astfel, plecarea unui număr important de moldoveni în afara granițelor, în căutare de locuri de muncă și salarii decente, ar afecta încasările la bugetul de stat, în condițiile în care, din toamnă, se preconizează că acesta nu va mai avea resurse pentru asigurarea salariilor și pensiilor.

Guvernul moldovean a negat existența unui astfel de proiect de hotărâre, acuzând presa de la Chișinău că nu respectă deontologia profesională.

Advertisements
3 Comments leave one →
 1. anonim permalink
  July 23, 2009 6:32 am

  Asta da masura pentru iesirea din criza. Si-asa o sa aduca bani la buget din greu… Dar ce face cu moldovenii care sunt deja plecati la munca? Ii aduce cu forta inapoi in tara? Da vreun decret si pentru asta?

 2. un cetatean permalink
  July 23, 2009 6:36 am

  Poate aplica si planul de federalizare despre care se vorbeste ca l-ar fi negociat cu Rusia, si s-a rezolvat de tot problema. Ce conditii or fi pus rusii pentru imprumutul ala?

 3. comunistu vesel permalink
  July 23, 2009 6:42 am

  Sa inchida granitele, sa nu le mai dea voie moldovenilor sa plece din tara, sa nu mai dea romanilor vize pentru Moldova. Ce, pot sa se plimbe dupa cum au ei chef, acu cand tara-i in necaz? Unde se cred? Doar n-o vrea si-n UE! Nu le-ajunge ca repeta alegerile? Lasa ca-i invata PCRM ce e bine pentru ei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s