Skip to content

Revista presei politice

July 23, 2009

Diana despică iar azi firul în patru și încearcă să citească dincolo de principalele titluri din presa zilei… de la divorțul lui Ion Cristoiu de trustul Intact, până la cursa pentru fotoliul de la Cotroceni și Raportul pe Justiție…

Revistă a presei politice

by Diana Nedelcu

AdevarulDNA cere urmarirea penala a Monicai Iacob Ridzi. Tanara Monica si alte 5-6 persoane au fost puse sub invinuire, spune seful DNA, Daniel Morar. Unde a declarat? Unde altundeva decat la televizor, si anume, la Realitatea TV. Dar in prezenta lui Ciutacu de la Antene… De aici rezulta doua posibile piste de urmarit. Fie s-a incercat scena “marii impacarii”,  fie Ciutacu dezerteaza si el in curand din armata lui Felix. In ceea ce-o priveste pe Ridzi… Dupa reality show-ul de la Comisie, urmeaza oare reality show-ul de la DNA? Nu de alta, dar sa vada tot poporul cat de eficient asuda procurorul…

EVZMazăre pleacă să se reculeaga. Primarul Constantei incearca sa o dea la pace cu organizatiile evreiesti si le scrie o scrisoare induiosatoare. “După durerea pe care v-am pricinuit-o involuntar, simt în acest moment nevoia de a merge în reculegere la unul dintre cele mai sfinte locuri de omagiere a inocenţilor din acest popor, care au suferit crunt în urma Holocaustului, pentru a le aduce un omagiu pios şi sincer”… No comment.

CotidianulPloaie de euro peste gradina lui Zeus de la Cotroceni. Nu, nu este o figura de stil. E doar un titlu de articol… Ideea e ca la Cotroceni, deocamdata doar pe peluze, va ploua organizat, printr-un sistem de irigatii care va costa poporul cam 60.000 de euro. Palatul va face in acest scop si-o licitatie, al carei criteriu de baza va fi “pretul cel mai scazut”. Dupa ciorba Ridzi, lumea sufla si-n iaurt…

GandulBilant – Basescu prieten cu Balcani si tarile arabe, ignorat de SUA si Rusia. Cam asta ar fi concluzia unei analize sumare a mandatului basescian… Trista!

Hotnews.roPaunescu, platit de Realitatea TV cu 28.000 euro. Banii i-au fost platiti de RTV in timpul mandatului de parlamentar. Nu la negru – nu asta e stirea, ci in baza unui contract semnat si parafazat. Contract care este inca de actualitate, de aceea il tot vedeti dandu-si cu parerea pe fostul senator la RTV. Baiul lui Paunescu e altul – si anume, ca banii nu apar si-n declaratia sa de avere. Pe de altă parte, avem si-o veste buna (pentru RTV, nu pentru noi!). Alti banii (de data asta 260.000 euro) au intrat in conturile RTV pentru publicitate, de la ministerul lui Udrea. La Antene s-au dus doar 39.000. Deci pana la urma, cine pe cine plateste? Presa pe politicieni, politicienii, presa sau politicienii pe politicieni prin intermediul presei?….

Impactnews.roPolicienii romani se plesnesc reciproc cu Raportul pe Justitie. Schema era previzibila. Si de altfel, pe cine mai mira ca Boc da cu raportul in capul PSD, Geoana in cel al lui Basescu, iar Antonescu in capul celorlalti trei mai inainte enumerati? Aceeasi leapsa obosita… Chiar nu s-or fi plictisit?

Politico.roDoi noi candidati la presedintie. E vorba de inginerul Adrian Iurascu (Forta civica) si de avocatul Gheorghe Piperea. Primul are si un program inaltator, ceva cu revizuirea Constitutiei, al doilea se limiteaza doar la a spune ca ar vrea sa fie presedinte… Vecinii de bloc probabil ca sunt in extaz!

alinagorghiu.roMaseaua mea – Alina Gorghiu e aceea liberala, sefa de comisie Ridzi cu care s-a contrat Boureanu pe teme de sotii si amanti. Ei bine, pe blogul ei personal, isi povesteste aventurile de la stomatolog si ne intreaba daca sa o dea ori ba pe doamna doctor de masele in judecata. Sa mai zica cineva ca parlamentarii nu-si consulta alegatorii atunci cand au de luat vreo decizie!

Scenariul zilei, pe blogul lui Dan Andronic

Zice Andronic – citând Inpolitics – ca Oprescu  isi va anunta candidatura la preşedinţie duminica, la emisiunea lui Ion Cristoiu (ultima pe care o mai face la Intact). Asta zice Andronic in titlul postarii, dar totusi cei pe care-i citeaza nu sunt chiar atat de siguri incat sa nu mai lase si o portita de intors (stiti artificiul ala cu surse optimiste, surse pesimiste). Deci stirea ar putea sa arate si asa – „Sorin Oprescu va anunta in ultima emisiune a lui Cristoiu  ca se gandeste mai serios la candidatura…” sau „Sorin Oprescu va anunta in ultima emisiune a lui Cristoiu ca isi va anunta candidatura, in prima emisiune a lui Cristoiu de la toamna…” Doamne, ce suspans! Ma refer la Cristoiu, nu la Oprescu.

Advertisements
2 Comments leave one →
  1. ariane permalink
    July 23, 2009 9:25 pm

    Draga mea Nadia: Jocuri de lupi in cerc care se musca concentric vor mai urma!

  2. corleone permalink
    July 24, 2009 1:57 pm

    ce-o sa faca Cristoiu dupa ce pleaca din Intact? merge la alt mogul sau isi deschide el firma?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s