Skip to content

Revista presei politice

July 25, 2009

Scenariul zilei, pe blogul lui Tolontan

by Diana Nedelcu

După Ridzi si Nastase. Tolo e optimist si crede ca prin cazul Ridzi s-a creat o bresa in sistemul de sifonat banii publici. La rand ar fi, sustine el, Nastase, care are romane intregi la DNA  pe tema Zambaccian, nu doar dosare subtirele de doar 1600 de pagini precum cel al fostului ministru de tineret. Si ca ar fi vorba aici de niste chestii mult mai importante decat niste termopane – vreun milion de dolari noi-nouti, sute si sute de tablouri, cristale Swarovski încrustate în faianţă, facturi la utilitati platite de te miri ce firme…Pesedistul Nastase insa, crede cu totul altceva decat ziaristul si anume ca “Doar un idiot ar mai putea spune acum ca acest «dosar» este «blocat» în Parlament. Acest «dosar», după votul Parlamentului, nu mai există” O spune pe blogul sau… In rest, pe Ridzi au luat-o palpitatiile si s-a dus la cardiolog, iar noul ministru face curatenie prin minister – tot ce miroase a penal afara! Si un zvon- Doina Melinte, noul secretar de stat pe sport.

EVZPSD negociaza capul Elenei Udrea. Sau mai concret, PSD da la schimb una bucata comisie de ancheta pentru Udrea contra functii pentru oamenii sai de casa (ca de pilda, Enache Jiru la sefia CEC sau Maia Teodoriu secretar de stat la Justitie). Si, ca de obicei, la social democrati viziunile pe subiect sunt impartite. Sambetele Udrei le poarta Vanghelie, Hrebenciuc si Dragnea, in timp ce altii – in speta ministrii- sunt mult mai rezervati in ceea ce priveste anchetarea ministresei, pentru ca se tem de mania lui Basescu ce ar putea replica printr-o scoatere a pesediştilor de la guvernare… Oricum, azi se decide.

Impactnews– Oprescu nu candideaza! Se tine tare doctorul, ceea ce nu-i rau deloc…

ZiarulringPresedintele ANI, sfatuit sa renunte la unele dosare. Stirea e bazata pe surse interne neoficiale si zice asa: ANI a deranjat pentru ca este prea activa, iar unii dintre cei vizati au pus mana pe telefon si-au incercat sa-i determine pe inspectori sa-si gaseasca alte preocupari decat averile lor. Tot pe surse este lansata si informatia ca in toamna se va incerca debarcarea din functie a sefului ANI Cătălin Macovei, pe motiv ca nici sotia acestuia nu prea este in regula cu averea…

GardianulElena Basescu se rafuieste  cu email-urile “subminatoare”ale colegilor din PE. Supărată foc ca unii europarlamentari fac schimb de glume pe seama ei prin posta electronica, mezina lui Basescu se jeluieste  ziarului anglofon The Parliament ca este “subminata”. Si zice ea (nimic nou de fapt) ca a ajuns pe bune in PE, ca e economist la baza si politician de multi ani…ca modelingul e doar un hobby. Si daca tot a iesit din “silentio stampa” ii da si cu porumbelul  – “Oricum, as vrea sa subliniez ca am candidat in Parlamentul European ca si independent, si nu din partea partidului politic al tatalui meu”. Ooops Elena! Taticul Basescu era cat pe aci sa ramana fara slujba prin 2007 din cauza de astfel de afirmatii…

Politico.ro –  Ilie Sarbu are o idee de brand national-“pepenele de Dabuleni” .La asa ministru, asa idee si la asa tara, asa brand… Uneori iti vine sa chiui… ca la Dabuleni!

Blog Diana TusaDoar 2 milioane pentru publicitateIn ultima postare de pe blogul ei, penelista face socoteala milioanelor de euro pe care ministerele (unele dintre ele) le-au cheltuit si le vor cheltui in urmatorii 2 ani “pentru promovare”. Ii ies la numar circa 13 si se ingrozeste. Problema e ca banii acestia vin de la Comisia Europeana si au un scop precis, asa ca nu pot fi folositi si pentru altceva, de exemplu investitii in infrastructura, asa cum destul de electoral liberala propune. In rest, intrebarea – Ce Dumnezeu promovam?- e buna….

Advertisements
2 Comments leave one →
  1. July 25, 2009 6:29 pm

    saraca fata bogata. la eba ma refer. cum le zice ea, asa, cu nevinovatie. in sfarsit, vad si eu un politician care nu minte. ca e bunavointa sau doar prostie, asta ramane de vazut. desi… nu prea ar mai fi multe de vazut si de demonstrat la dra eba.

  2. July 27, 2009 12:22 pm

    oana – ei cum sa nu? intotdeauna sunt multe de spus, mai ales cand e vorba de cineva a carui cariera e abia la inceput.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s