Skip to content

Chișinău – gherila digitală

July 27, 2009

Daca va castiga iar alegerile, Vladimir Voronin va guverna in pace, alaturi de partidul sau. Pentru ca vor avea parte de o tara goala. Goala de tineret, de sperante, de aspiratii europene. O tara fara viitor – tara PCRM. Poate doar vocea Moscovei il va mai tulbura din cand in cand, dar nu atat de mult incat sa-l reduca la tacere.

Cu bune si cu rele, cu sau fara mesaje credibile, campania electorală de la Chisinau a intrat pe ultima suta. N-au lipsit si nu lipsesc nici provocarile, nici dezinformarile, nici discursurile care nu dovedesc nimic nou, de nicio parte a baricadei. N-a lipsit nici tentativa de re-editare a Twitter-revolution din Piata Marii Adunari Nationale.

campanieAseara, sub ID-urile recent create ale primarului Dorin Chirtoaca si liderului PLDM, Vlad Filat, doi utilizatori anonimin ai Twitter-ului sunau mobilizarea in PMAN, pentru a sarbatori caderea comunismului, in ziua de dupa alegeri. . .  Nimic altceva decat o alta incercare de compromitere anticipata a opozitiei, la fel ca si in 5 aprilie. De data asta, nimeni n-a mai crezut-o.

Azi, basarabenii au recurs la formula gherilei digitale, pentru a-i determina pe alegatori sa cugete bine inainte de a pune stampila, orice li s-ar promite.

Liderii opozitiei si-au continuat campania, iar comunistii s-au culcat cu gandul la sondajele care-i dadeau drept castigatori. Moldova lui Vladimir Voronin a intrat in asteptare. In asteptare a intrat si cealalta Moldova, care inca mai spera. Si asteptand, isi pune intrebari.

Va castiga opozitia? Si daca da, o sa schimbe ceva, sau va cadea la pace cu comunistii? Vor castiga iar comunistii? Mai bine plecam din tara…

Advertisements
One Comment leave one →
  1. July 27, 2009 11:37 pm

    Eu cred ca opozitia va avea mai multe voturi, chiar daca nu prea a putut face campanie si nici un mesaj clar nu a avut!

    Alianta DA a avut in 2004 sloganul “sa traiti bine”, si sloganul asta a prins cat de cat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s