Skip to content

Cotidianul reloaded

August 6, 2009

Diana face o analiză extrem de interesantă a ultimelor mișcări de la Cotidianul. Așa cum îi place, despică firul politic în patru, ba chiar în mai multe, lansând ipoteza unui joc dublu al trustului SOV în prag de alegeri.

Ce se întamplă la Cotidianul (?)

by Diana Nedelcu

Ceea ce se intampla la Cotidianul, dincolo de toate dezbaterile pe tema a ceea ce ar trebui sa fie presa romaneasca dar nu e, mie mi se pare un pic ciudat. Venirea lui Nistorescu arata asa ca un sunet de trambita – de azi inainte il mazilim pe Basescu. Cam asa suna aceasta numire a lui Nistorescu, iar el se agita din toate coatele sa sublinieze acest mesaj. De ce? Aceasta-i intrebarea…

Pai s-o luam pe rand. Financiar – pe tiraj, ca tot s-a invocat tirajul. Daca totuși Cotidianul o vireaza in opinie radical anti-Basescu, se adreseaza cui? Ca doar nu apare peste noapte asa, un val de cititori de ziare. Si atunci… e vorba de cumparatorii de Jurnalul si, mai putin de Adevarul. Isi pierde in schimb cititorii care au opinii pro- Basescu, sau ma rog cat de cat mai ingaduitoare fata de prezident… Ar fi cam ban pe ban, sa presupunem… Deci, unde e castigul?

Pe de alta parte, care ziar supravietuieste din tiraj? Ce-i cu povestea asta pentru copii mici?

Poate ca daca SOV a batut palma cu Geoana si l-a adus pe Nistorescu sa-l execute pe Basescu, o fi facut-o pentru perspectiva. Sa zicem blocarea unor anchete, poate CEC-ul (pe care Boc tot amana sa i-l dea) sau alte si alte chestii cu miros de zacaminte. Poate. Dar, parca deal-ul cu Geoana e prea din topor, prea-i facut la vedere. A aparut si-n EVZ, sa inteleaga tot poporul despre ce-i vorba… Si Antenele sunt mai finute la manipulare. Ele il sustin pe Geoana, dar de fapt pe Antonescu…

Si atunci ma intreb, nu cumva toata aceasta tevatura cu Nistorescu si cu virajul trustului lui Vantu nu seamana mai mult a joc dublu? Posibil, doar o atentionare la Basescu, sa se potoleasca cu dosarele in ceea ce-l priveste, sau si mai subtil – cream prezidentului un adversar pe masura – presa. A te lua la tranta nominal cu Antonescu, Geoana, Duda… etc, etc e prea putin pentru actualul presedinte. Dar a avea in cap pe toata lumea – presa, mogulii, politicieni, eventual si guvernul, ei da asta-i pentru el.

Mesajul? – E tare dom’le, n-are adversar!

Revin deci… Povestea Cotidianului lui SOV prea e cu artificii ca sa nu para facatura. Zic si eu…


Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s