Skip to content

Revista presei politice

August 6, 2009

Slalom printre știri

by Diana Nedelcu

Jurnalul NationalUdrea si dedublarea semnaturilor. Dilema cu semnaturile diferite ale ministresei de pe declaratiile de avere s-a rezolvat. Udrea a recunoscut ca nu ea a dat cu pixul, pentru ca era plecata cu treaba in Delta. Pana aici totul e clar, dar mai departe nu reiese din articol si daca se lasa cu vreo sanctiune… Ma rog, Victor Ciutacu (autorul materialului) trece peste amanunte si o da pe filosofie, pornind de la declaraţia ministrei, cum ca ea ar avea în dotare vreo 50 de semnaturi diferite… Si acum, dilema lui Ciutacu e daca Udrea isi asorteaza semnatura la poseta sau altu’ e misterul. Şi stă bietul om cu mobilul in mana si se intreaba pe cine sa sune… Salvarea sau Procuratura? Mai bine Salvarea, poate-l ajuta si pe Ciutacu, nu numai pe Udrea…

Cotidianul –  Andronescu catre sindicalisti – Daca plecati, ma ingropati. De frica sa nu i-o ia inainte Miclea a lu’ Basescu si s-o trimita Geoana la cratita, Andronescu ii munceste non-stop pe bietii sindicalisti din zori si pana-n apus. Sindicalistii insa s-au saturat sa mai lucreze pe genunchi ditamai pachetul de legi si vor s-o lase balta pe ministra. Mai ales ca procedura de lucru este de a dreptul originala: cineva din minister citeste textul – o prima lectura- in timp ce sindicalistii si studentii invitati asculta. Unii mai motaie, altii viseaza la vacanta, mai bazaie o musca… Din cand in cand, cate un cuvant mai sare in auz si lumea se invioreaza in comentarii. In rest, propunerile de legi sunt pline de inadvertente si ambiguitati… sau cel putin, asa sustin studentii.

Gândul Berceanu – Dacă sunt vinovat, sa ma duca la puscarie! Ministrul s-a suparat pe insinuarile prietenilor de la guvernare si i-a somat sa se exprime “in clar” daca au sau nu ceva cu el. Caci, daca el e vinovat si pesedisti stiu, dar tac, atunci se cheama ca sunt complici la infractiune… No comment!

Inpolitics.roPRM tradeaza PDL in favoarea PSD. E vorba de refacerea majoritatii de la Consiliul general al PMB si se anunta (PRM anunta) mari dezvaluiri despre matrapazlacurile lui Basescu si Videanu la primarie… Deci, vom avea o toamna vesela, sa mai uitam de foame…

CurentulAdriana Saftoiu se jura ca nu si-a sustinut sotul la sefia SIE. Si asta pentru ca, la vremea respectiva, nu l-a considerat “o optiune potrivita”, ba chiar il cearta pe Basescu ca a gresit atunci cand a promovat oameni pe criterii de loialitate… S-o fi referit si la ea insasi?

Scenariul zilei în GardianulVariante cu si despre candidatura lui  Basescu

Si ar fi cam trei, zic cei de la Gardianul: prima, modelul EBA – candidat independent, a doua, modelul Putin (adica Boc prezident, Basescu premier) si a treia, Basescu candidat PDL… S-o luam pe rand…

Ideea cu candidatura independenta dupa modelul EBA (adica Basescu candideaza, dar PDL vine si el cu un alt candidat, de exemplu Emil Boc) e chiar simpatica. Asta nu inseamna ca si logica. De ce ar risca Basescu sa piarda in primul tur fie si 5-6 procente care s-ar duce la Boc? Sa de-a impresia ca s-a detasat total de ceea ce face guvernului? Oricum se detaseaza cand are chef, cand nu, il “tine in brate”… In plus, are la dispozitie jumatea pesedista de guvern pe care sa o toace si s-o acuze, nu-i este necesar chiar tot “intregul”… Deci, care ar fi schepsis-ul?

Modelul Putin e la fel de hilar si asta pentru ca nu tine cont de un amanunt primordial – relatia lui Basescu cu Parlamentul! Orice premier, indiferent cum s-ar numi el este la mana parlamentului. Si nu numai la investire, ci pe intreg mandatul, “pasibil” oricand de-o motiune de cenzura… Si-l poate imagina cineva pe Basescu in postura asta?

Ultima varianta e viabila si dupa cum se aude, pedelistii au si-nceput in teritoriu  pregatirile….

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s