Skip to content

Aritmetica de la Chișinău

August 8, 2009

Întrebarea lunii- Cum vor reuși politicienii moldoveni să împartă în mod egal 4 la 3, ca și cum ar împărți 3 la 3? Răspunsul la întrebare va fi aflat zilele astea, după ce Chișinăul va decide ce algoritmi matematici poate folosi astfel încât să împace spiritele și să intre odată în mult-așteptata normalitate.

Liderii formațiunilor de opoziție din Republica Moldova- PLDM, PL, PDM şi AMN au oficializat constituirea Coaliţiei de guvernare ‘Alianţa pentru Integrare Europeană’, anunțată de acum câteva zile. Documentul parafat în capitala moldoveană e general, întocmit cam în grabă și reprezintă mai curând unul de intenție decât de angajare politică. Important e totuși că, de bine, de rău, a fost în sfârșit semnat.

Rămâne de stabilit punctul cel mai important – cine va ocupa posturile cheie în stat? Se așteaptă în continuare propuneri.

Posturile-cheie sunt 3 – președinte, premier și șef al Parlamentului. Iar, după cum se vede, opoziția numără 4 partide. Cine va fi perdantul, și ce premiu de consolare va primi? Pentru postul de premier nu prea e-nghesuială (nu de alta, dar obligă la abandonarea imediată a mandatului de deputat), dar pentru cel de președinte lupta e mare (oarecum câștigată în acest moment). Partidul perdant ar putea la o adica să se mulțumească cu un post de vicepremier. Ceva îmi spune că acesta nu va intra în fieful PDM…

Cât despre comuniștiii… ei, cine mai știe ce fac? ori stau cuminți, ori pregătesc vreo lovitură sub centură, în ultima clipă. Deocamdată și-au luat vacanță. Revin peste o săptămână și așteaptă propuneri ferme din partea noii Alianțe.

Advertisements
3 Comments leave one →
 1. August 8, 2009 11:34 pm

  Om trai si om vedea !

 2. August 9, 2009 10:33 am

  Ce te miri ? La noi in Rromania cum crezi ca este ? Parlamentarii nostri sunt mai destepti ? Fail…

 3. August 9, 2009 5:34 pm

  romania inedit – in cateva zile cel mult, pentru ca se apropie sedinta Parlamentului, docamdata fara parlamentari…

  star – nu ma mir foarte mult, dar… mai curand, sunt dezamagita. De la moldoveni, dupa cat au incercat sa schimbe regimul, aveam niste asteptari!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s