Skip to content

Revista presei politice

August 11, 2009

Am citit revista presei marca Diana și m-am îngrozit. Azi e mai rău ca niciodată. Sebastian Vlădescu vrea un Jaguar de criză, concedierile se negociază politic, Crin Antonescu e rezerva lui Mircea Geoană, primarele care este pune de-un tun imobiliar, și până să-l realizeze, că tot e cunoscut drept un intelectual rasat, mai zice vreo două vorbe în ce privește reforma învățământului. Iar Dinu Patriciu și-a făcut website de criză, nu pentru criza din trustul lui (deși mare nevoie-ar fi avut) ci pentru ăia care vor sfaturi gratis și n-au de unde. Mai bine nu citiți! E marți, dar zici că-i Joia Neagră!

Slalom printre știri

by Diana Nedelcu

România LiberăParlamentul, o afacere de familie. Cu o structura stufoasa – mii de angajati- si cu privilegiul stabilirii bugetelor proprii, Legislativul a devenit un alt cuibusor caldut pentru rudele rudelor de rude bugetare… Doar asa la o uitatura scurta, pe statele functionarimii parlamentare se pot identifica, la Camera- 39 de cupluri si la Senat -13. Si de ce nu? Salariile sunt babane, mai ales ca locurile de sefi sunt puzderie… Pe ansamblul celor doua Camere sunt 45 de directori, 77 sefi de servicii, 41 sefi de cabinet si 18 sefi de birou. Si cat ne costa bunastarea lor? Pai, numai la Camera pentru anul curent sunt alocati pentru cheltuieli de personal…168.292 milioane lei.

Inpolitics.ro Vladescu vrea un Jaguar E-Type. Din ciclul – solidari sa trecem criza. Fostul ministru al Finantelor, liberalul Sebastian Vladescu s-a gandit cum sa contribuie personal la rezovarea crizei si a ajuns si la o concluzie…  Si anume, sa mareasca rata consumului prin achizitionarea unui Jaguar din anii 50 si a unui nou ceas de vreo 50.000 de dolari. Daca mai pun umarul si Tariceanu cu vreo noua masina de colectie, Patriciu cu vreun  yacht si Vantul cu vreo insula… rezolvam si criza asta!

Jurnalul Național Și concedierile se negociază politic. Era logic sa se intample asa, pentru ca si angajarile s-au facut pe acelasi criteriu. Principiul de baza va fi probabil cel al Parteneriatului… unul de PDL, unul de la PSD… Nedumerirea mea este daca spaga data la angajare cu doar 7-8 luni in urma va putea fi recuperata, macar partial, de cei ce vor fi pusi pe liber.

GardianulCalcule liberale pentru prezidențiale. PNL s-a pus pe socotit, adunat si inmultit. Și le-a iesit cu rest. Partea intreaga a rezultatului spune ca Antonescu ar cam fi varianta doi pentru votantii lui Geoana, “restul” e… Oprescu, care cam incurca socotelile tuturor.

Curentul Vanghelie pune la cale un tun de o suta de milioane euro. E vorba de un tun imobiliar, si anume de 5 hectare de teren aflat in centrul Capitalei (Splaiul Unirii) care acum este in proprietatea statului. Nu pentru mult timp insa…

Cancan Mogulul Voiculescu, în vacanță cu nepoțeii. Stirea suna de fapt cam asa: mogulul se odihneste cu nepoteii in vederea viitoarei colaborari cu blogul. Dar restructuratii din trustul lui oare cand s-or odihni, si pe ce bani?

Daily Cotcodac … Si cam atat.

Politico.ro – Patriciu si-a facut website de criză. Si are si masuri pentru a ei rezolvare. 10 la numar cu totul, ca da bine cifra la public. E ca un decalog… In mare e vorba de ideile lui Patriciu cu reducerea fiscalitatii: cota unica la 10%, TVA 15% etc, etc… Mai zice mogulul acolo pe site-ul lui, ca s-a gandit bine si ca ar fi nemaipomenit ca bugetul sa nu depaseasca 25% din PIB si sa avem doar 12 ministere si doar vreo 30 de agentii. Ehee… Astea sunt visuri si nu masuri anticriza! La el in curte s-a uitat?

Scenariul zilei în EVZ EvZVanghelie, reformatorul de învățământ

Mircea Marian cugeta in editorialul din EVZ pe tema influentei personajului Vanghelie “un individ care a luat bac-ul la 33 de ani, in conditii suspecte” asupra ministrului Educatie, numita Andronescu. Si zice Marian, ca acea chestie cu garantatul nu a fost doar asa de pam plaisir, ci e pe bune. Adica, ca seful pesedistilor bucuresteni este si seful doamnei cu pricina si-n consecinta taie si spanzura-n sistem. Ziaristul da si cateva exemple, printre care, cel al directorul liceului unde Vanghelie a devenit “licentiat” in 12 clase si care a devenit acum mare inspector sef pe Ilfov.

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s