Skip to content

Revista presei politice

August 12, 2009

Slalom printre știri

by Diana Nedelcu

HotnewsA inceput tangoul restructurărilor și la stat. MAE e primul minister care a pus pixul pe statele de plata si a taiat dintr-o suflare 55 de angajati, dintre care 35 de diplomati. Cristi tace, dar le face…

News.roGeoană, voinicul din sondajele lui Vântu. Pe zi ce trece, Geoana creste in sondajele lui Vantu precum voinicul din poveste. Azi a ajuns la 29% din preferintele romanilor pentru presedintie, dar maine cine poate sti unde va fi, poate la 125%… Vestea minunata (asta cu 29%) a anuntat-o colegul Hrebenciuc in prag de seara, la colt de usa pesedista, asa cum sta bine unui sforar sef de partid. Mai spune Hrebenciuc in stirea cu pricina (preluata de pe Realitatea) ca, in sfarsit, s-a dumirit cum e cu “marea pacaleala” a lui Basescu in Transilvania. Si pacaleala e asa – Basescu ia si voturile maghiarimii si pe ale romanilor. Mama, ce descoperire! Pana se lumineaza pesedeii ce- i cu voturile lui Basescu de prin Moldova, Dabuleni si printre Miticii de Bucuresti, trec alegerile…Dar niciun bai, il consoleaza Vantu pe Geoana si-l scoate…presedinte de sondaj. Din primul tur!

Ziare.com Perdelele regăsite ale Elenei Udrea. Comisia Udrea, despre care Udrea spune ca este a lu’ Vanghelie, a inceput in forta descoperirile. Prima zi s-a lasat cu documente modificate… Adica, povestea ar suna cam asa: pe un plan de achizitii datat in martie perdelele costau 15.000 euro, apoi pe un alt plan din iunie suma se umfla la 67.500 euro, dupa care se dezumfla brusc si dramatic la nu se stie exact cat, prin modificare cu pixul, dar cu stampila si una dintre diversele semnaturi ale ministresei. Insa, fara data aferenta. Ei si aici incepe misterul… Cand a facut Udrea taietura de perdele? Inainte sau dupa ce a inceput scandalul?… Sa nu-i dam dreptate inteleptului Vanghelie care a stat si a “cujetat” la un moment dat: “Astia noi nici nu stiu sa fure”…?

EvZ Se strânge lațul în jurul lui Nemirschi. O alta comisie parlamentara munceste din greu la dezlegarea misterelor din ministerul Mediului. Problema-i complicata si incurcata… E vorba aici de un audit facut pentru minister, culmea, de un angajat al firmei beneficiare de contract… Coincidenta de identitate de care ministrul declara ca habar n-avea. Nestiutor s-a dovedit ministrul si in ceea ce priveste cedarea ilegala a executarii campaniei de publicitate de la Mediu, in valoarea de un milion si jumatate de euro de firma castigatoare către o alta, dupa ce si-a oprit 22% pentru intermediere. Nemirschi a identificat insa sursa problemelor si a cerut Garzii Financiare sa rezolve dilemele. Deci, Garda e de vina!

Amosnews Societatea civilă pentru Reforma Morală protestează. Contra pragului financiar pe care AEP vrea sa-l impuna candidatilor la prezidentiale, pe motiv ca masura ar fi neconstitutionala si abuziva. Si ca ar netezi drumul bogatilor inspre Cotroceni, in timp ce pentru cei saraci s-ar pune garduri. Asta cam asa ar fi, dar ce sa caute saracii prin diverse palate? Poate doar ca turisti cu bilet platit, si asta numai dupa ce si-au achitat la zi toate impozitele…

Impactnews Decolteul lu’ Angela. Nemtii se agita tare, tare, pentru un afis electoral al CDU cu doamna lor cancelar imbracata in tinuta de seara si dotata cu-n decolteu mai generos. De fapt, poza e de prin 2008 si-a mai facut furori la vremea ei. Acum si nemtii astia parca prea-s incuiati, dar asa se intampla atunci când nu ai la turism o ministresa fashion, care sa faca educatie poporului. Propun sa le-o imprumutam cu minister cu tot…Si cu un bonus de perdele.

Năstase blogUn vis drag lui Năstase – botnița pentru forumiști! Marele campion al luptei pentru libera exprimare, numitul Adrian Nastase, s-a dumirit ca in on-line se discuta prea liber si vrea (tineti-va bine!) legi multe si multiple pentru cei care care se exprima neadecvat prin virtual. Deci,  incolonarea in opinii cuvincioase fata de partidul mama, ca prea mult v-ati facut de cap. In Congo o fi internet?

RingCrin se pregătește de nuntă. Dar, cica in secret si cica evenimentul va avea loc pe la sfarsit de august sau inceput de septembrie. Casa de piatra!

Scenariul zilei, via Parlamentul consumatorilor – Alegeri anticipate pentru un viitor luminos cu PDL

Site-ul apartine senatorului PDL Iulian Urban si se vrea a avea rol de consultant pe probleme de protectia consumatorilor. Toate bune si frumoasa initiativa, dar cum consumatorii sunt si votanti, intre doua reclamatii de abuzuri ale bancilor a aparut si ideea… Ideea că “PDL are nevoie de un mandat puternic de la romani”.  Adica, de unul nou si mai baban pe la vreo 50% dintre sufragii (ce mai viseaza portocalii!)  pentru a conduce tara singur inspre zari luminoase. Deci… anticipate! Cum, in ce fel si cine ar vrea asta nu reiese prea clar din pledoaria senatorului… Reiese doar ca pesedistii pun piedica pedelistilor in ale guvernarii, iar ultimii trebuie sa devina niste duri. Problema pe care o scapa din vedere senatorul este ca anticipate… nu se poate, pentru simplu fapt ca ne aflam in ultimele 6 luni de mandat prezidential. Sau nu? Se amana prezidentialele? O sti mai multe domnul senator…

3 Comments leave one →
 1. ariane permalink
  August 12, 2009 8:55 pm

  “Tangoul” restructurarilor la stat? HMMMM! Eu cred ca e “pas des deux” spre Stacatto (ca tema melodica)!

 2. August 12, 2009 9:58 pm

  Un rezumat foarte interesant si bine facut!

 3. August 13, 2009 7:50 am

  ariane – spre Sirtaki – o sa dureze mult, e abia inceputul!

  romania inedit – multumesc!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s