Skip to content

Portal pentru jurnaliști

August 13, 2009

După atâtea vești sumbre din presă, în sfârșit una bună – lansarea unui portal care-i va ajuta pe jurnaliști să-și găsească un job civilizat. Mediahint – un proiect Cue Film, și-a propus să pună în legătură comunitatea de profesionişti şi să o facă să interacționeze direct, să-i aducă aproape pe beneficiari şi clienţii, astfel încât primii să poată recruta oamenii potriviţi pentru proiectele lor, iar freelancerii (și nu doar ei) să aibă de unde-și alege jobul potrivit. Mediahint va crea o bază de date care-i va ajuta pe cei interesați să găsească specialiști pentru operaţiuni short term sau pentru contracte permanente. Proiectul aduce astfel în România tehnicile de lucru ale unei instituţii care în Occident există de peste un deceniu, şi fără de care activitatea de recrutare a personalului şi de selecţie a profesioniştilor din media sau entertainment a devenit aproape de neconceput.

“Clienții străini care vin să facă un film sau o producţie aici, în România se uită să vadă ce resurse de recrutare locale există, din categoria cunoscută lor ca “Production Base” sau “mandy.com”. Așa ne vor căuta și pe noi, evident, şi vor da de utilizatorii noştri.” Declarația îi aparține noului Content Manager al portalului, Mihai Ursu.

La finalul unui stagiu de un an ca jurnalist şi producător freelancer la Londra, Mihai – fostul meu coleg și unul dintre cei mai buni corespondenți români în afara granițelor, a acceptat oferta Cue Film de a prelua managementul editorial al site-ului www.mediahint.ro, dar va fi implicat şi în alte proiecte ale Cue Film.

Mihai și echipa au planuri mari. “Cei care caută un job vor ști că îl pot găsi aici – pentru că în media locurile de muncă nu prea se publică. Puţine sînt joburile pentru care chiar este dat un anunţ. Am primit feedback foarte bun de la directori de HR care chiar au spus că era timpul să le fie oferit aşa un instrument.”

Bun venit acasă Mihai, baftă și să vă vedem la lucru!

Pentru cei interesați, detalii aici.

Advertisements
14 Comments leave one →
 1. August 13, 2009 4:03 pm

  Ma bucur pentru Mihai. Bafta !

 2. August 13, 2009 7:08 pm

  dielda dinu – sa fie! Si eu ma bucur mult, stiu ca o sa faca treaba buna si pentru colegii de breasla, si va combina jobul de baza cu cel adiacent… Are inca ceva proiecte nemarturisite, dar de bine. Bafta si tie Dielda, sa-ti iasa ce ai inceput!

 3. ariane permalink
  August 13, 2009 7:18 pm

  suna promitator!

 4. August 13, 2009 7:28 pm

  ariane – mai ales ca e implicat un coleg care stie cam cu ce te confrunti in meseria asta!

 5. August 13, 2009 7:58 pm

  Eu cred ca Mihai Ursu este cea mai potrivita persoana pentru acest job pentru ca are o experienta remarcabila in domeniu !

 6. August 13, 2009 8:47 pm

  Multumesc, Nadia.

 7. August 13, 2009 8:51 pm

  romania inedit – suntem cu ochii pe el si Mediahint, sper sa fie un proiect de succes! Era nevoie de asa ceva pe piata noastra.

  dielda dinu
  – o sa salut cu drag un alt coleg, care stie sa combine latura jurnalism cu cea de business (la tine ma gandesc…). Dovada ca jurnalistii buni pot face orice! Si acum, mai mult decat oricand, avem nevoie de asemenea dovezi.

 8. August 13, 2009 8:53 pm

  Jurnalistii buni pot face chiar orice, chiar daca invata chineza ca sa arate ca pot!

 9. August 13, 2009 8:59 pm

  Vă mulţumesc tuturor pentru încredere şi pentru vorbele frumoase, o să fac tot ce pot să le merit. Vă invit pe toţi să vă faceţi conturi şi să prindeţi clienţi – ăsta ne e, de fapt, scopul final. Simt eu că o dăm bine.

 10. August 13, 2009 10:29 pm

  Sa nu uitati si de jurnalistii din R. Moldova!!! Solidaritatea este importantă, mai ales în actualele condiţii de la noi. Succes! Mersi tuturor, inclusiv tie Nadine!

 11. August 13, 2009 10:44 pm

  Stela – ma bucur mult să te regăsesc! Felicitări pentru excelentele ediții de la Vocea Basarabiei, și sper să le continui cât mai mult. Suntem mulți cei care te ascultăm aici, la București.
  Nu aș vrea să dezvălui acum un secret… dar ceva îmi spune că o secțiune anume a Mediahint îi va avea exact pe colegii din Moldova ca target. Mai ales că între noi sunt legături și de profesie, și de suflet, și de țară. Dacă lucrurile merg bine, în ceva timp (câteva săptămâni) cred că am să pot spune mai multe despre proiect…
  Multă baftă și curaj la Chișinău!

 12. anonim permalink
  August 16, 2009 10:06 pm

  Interesanta initiativa, sa vedem, sa mai analizam…Bafta!

 13. afrimescu permalink
  August 22, 2009 10:39 am

  Bună
  Revin, încântat mai ales de ideea din enunţul iniţial. Sper să prindă viaţă. Şi mai sper să mă anunţaţi şi pe mine de existenţa unui loc de muncă în presa scrisă, audiovizual sau orice altceva, care să-mi asigure un salariu cât de cât (aproape că nici nu mai îndrăznesc să-l numesc), decent.
  Cu mulţumiri anticipate-şt.d.afrimescu

 14. August 23, 2009 8:38 pm

  afrimescu – in primul rand, inscrie-te in baza de date a Mediahint, e gratuit si nu iti ia decat cateva minute. Daca esti in cautarea a ceva anume, te rog, trimite-mi totodata un email pe ndincovici@yahoo.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s