Skip to content

Revista presei politice

August 13, 2009

Slalom printre știri

by Diana Nedelcu

Financiarul. 10 zile fără plată pentru parlamentari – economii de juma de milion euro. Va dati seama ce economii am face daca i-am trimite de tot acasa? De banii astia, am putea avea cate-un 2 mai la fiecare 2 saptamani. Cu doua scene vesele si prin rotatie tricouri si sepcute moca…

Adevărul. Războiul nervilor pe legile educației. De fapt, mai corect ar suna asa: razboiul lor pe nervii nostri. Si nu ca le-ar pasa vreun moment de vreo reforma a educatiei, dar asa cred ei ca ne place noua. Mult circ si mai putina paine… sa ne mentinem silueta. Si apropo… ati remarcat ca nimeni nu observa ca Boc vrea sa treaca pe langa dezbaterea parlamentara  (caci asta inseamna pana la urma “asumare”) alte trei legi extrem de importante?. E vorba de legea salarizarii, legea restructurării agenţiilor si legea privind cumulul pensie-salariu. Dar lumea de la putere se cearta pe legile Educatiei, de restul, nimeni nu sopteste un cuvintel… Nu vi se pare ca ceva este cam in neregula aici?

Jurnalul Național. Ziua și sondajul. Ieri a fost sondajul lui Hrebenciuc (INSOMAR), azi a venit randul sondajului lui Blaga (CSOP). Geoana e trimis la locul lui de 21%, Basescu in schimb ramane tot pe acolo unde a incremenit de ceva vreme. In schimb, Oprescu creste ca independent, iar daca ar candida din partea PSD i-ar lua fata lui Geoana cu un procent. Si acum, privind atent inspre ceea ce spune sondajul dar si inspre al cui este el, se naste urmatoarea intrebare… Ce interes au pedelistii sa-l indemne pe Oprescu sa candideze la presedintie? Ori, o fi fost doar asa un bobarnac dat lui Geoana?

Gardianul. Să ne alegem… cu o vineri. Pe principiul – sarbatorile lungi si dese, cheia marilor succese – liberalii s-au gandit ca ar fi bine sa nu mai mergem la vot in ziua de duminica, ci in cea de vineri.  De ce tocmai vineri? Pentru ca…dupa vineri vine sambata si apoi duminica. Si daca statul ne da zi libera sa votam, apoi sa ne bucuram si de un week-end prelungit.

Toate bune, numai ca povestea are si un schepsis care te cam duce cu gandul la fixatia liberalilor cu votul obligatoriu. Pentru că… liberalii propun de fapt un troc, zi libera contra dovada votului. Eu sunt de acord, dar vreau si mici si bere in fiecare sectie!

Machiavelli.ro. Elena Udrea s-a supărat. Şi-a dat un comunicat in care l-a pus la colt pe Orban pentru ca, zice ea, dezinformeaza publicul.  Si spune ministresa ca, departe de a piti actele de comisie, le-a pus in brate parlamentarilor tot vraful care i s-a cerut. Plus/minus una doua hartiute… Numai ca, comisia a mai cerut si alte documente sub formula “si celelalte” sau “si orice alte evenimente sau actiuni”. Adica, ce inseamna asta ? se intreaba Udrea cu indignare si concluzioneaza – comisie de incompetenti! Apoi se ia si de jurnalisti, cum, ca nici ei nu stiu de capul lor si n-au habar ce-i aia Plan anual de achizitii. Si ca de fapt, era vorba doar de o lista pentru Mos Craciun, dar ca ea nu a cheltuit niciun ban pe pixuri, brichete si umbrele, asa cum tot sustine presa. Deci, ati inteles? Ciocu’ mic!

Inpolitics.ro. Retrospectiva dosarelor X ale anului. A fost un an palpitant pentru Romania. Si am avut: un furt de arme, vreo 4 ministri la Interne in tot atatea saptamani, spioni in armata,  una bucata de  Popoviciu si una de Becali arestati, plus – bonus de la DNA- aproape toata echipa de arbitrii, niste audiograme pesediste “pierdute” prin presa, o EBA candidata la PE, o Ridzi candidata pentru… puscarie si un consul viril la Chisinau… Iar lista e deschisa… Cei de Hollywood cred ca sunt verzi de invidie!

Ziare.com. Antireforma dnei Andronescu. Ideea articolului e ca ministra invatamantului propune o reforma care de fapt nu schimba nimic. Pai, nu asta facem de 20 de ani incoace?

Scenariul zilei pe blogul lui Andronic Coaliția se sparge la început de septembrie

Dar nu ca ar dori PSD, desi public sustine viceversa, ci pentru ca vrea PDL, desi declara invers. Andronic avanseaza si o perioada termen: 1-15 septembrie si explica si motivul pentru care crede ca Parteneriatul pentru Romania va sucomba. Si anume, spune el, pentru ca in acea perioada urmeaza sa se finalizeze cateva procese de licitatie extrem de importante. Schepsis-ul insa nu e neaparat licitatia in sine, ci “comisionul de succes’, despre care Andronic  spune ca este demn de luat in calcul. Adica, cu multe zerouri… Si cand e vorba de zerouri spiritele se incing!

Advertisements
No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s