Skip to content

Cu ID-ul la control

August 21, 2009

Reallywho“Sunt într-adevăr cine pretind că sunt” – acesta e logo-ul sub care s-a lansat un nou website de audit a identităţilor virtuale, Reallywho. Metoda e aplicabilă în special reţelelor sociale precum Facebook, Twitter, LinkedIn, dar şi site-urilor Blogger sau WordPress.

Scopul – protejarea reputației internauților, prin reducerea cazurilor de fraudă și furt de identitate. Metoda e simplă – utilizatorii de internet nu au altceva de făcut decât să răspundă chestionarului Reallywho. Întrebările care stau la baza stabilirii veridicității ID-ului pornesc de la profilul public, completat cu informațiile publicate pe blogul celui în cauză.

Internauții interesați să-și protejeze identitatea au la dispoziție două căi. Ei pot să-și marcheze fotografia de profil cu un label autentificat de Reallywho, sau pot să-și adauge – din profilul deja verificat, linkuri către alte profile care le aparțin.

ID-uri protejate

Site-ul a fost lansat după ce mai multe personalitati, printre care jucătorul de baseball Tony La Russa, au depus o plângere împotriva Twitter pentru utilizarea neautorizată a numelui. Astfel, serviciul de microblogging s-a văzut obligat să închidă o serie de conturi celebre, cum ar fi cele ale lui Dalai Lama, Ewan McGregor, Steven Tyler.

Serviciile Reallywho vor fi taxate cu cinci dolari pe an. De acestea vor beneficia însă fără plată bloggerii profesioniști şi jurnaliştii, precum şi pentru cei care doresc pur şi simplu să verifice identitatea altor utilizatori Web 2.0.

Advertisements
4 Comments leave one →
  1. August 21, 2009 8:51 pm

    Cine din Romania il foloseste ?

  2. August 22, 2009 4:26 am

    romania inedit – e abia lansat, dar probabil, vor fi destui interesati.

Trackbacks

  1. Stiri scurte | Reporter Virtual
  2. Twitter Trackbacks for Cu ID-ul la control « Blog de Freelancer [busylancer333.wordpress.com] on Topsy.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s