Skip to content

Convertiți comunistul!

August 26, 2009

Respinge-i pe ilegali! Nu e un îndemn la intoleranță etnică, ci titlul unui joc postat de Renzo Bossi, fiul liderului Ligii Nordului, pe pagina de Facebook a partidului. Scopul – să-i împiedici prin orice metodă pe imigranții ilegali să acosteze pe litoralul italian. Cu cât un jucător reușea să respingă mai mulți imigranți, cu atât primea mai multe puncte și era considerat un bun membru de partid.

Facebook a decis interdicția paginii formațiunii politice – cunoscute pentru ideile sale xenofobe, la scurt timp după ce un grup de 73 de imigranți au dispărut pe mare. Ei părăsiseră teritoriul Libiei și plutiseră în derivă 21 de zile, fără ca nicio ambarcațiune din cele întâlnite să le dea vreun ajutor.

Cu toate acestea, un alt joc similar rămâne disponibil pe site-ul formațiunii. Titlul său – Convertiți comunistul! Ideea- cum să transformi un comunist trist și sătul de viață într-un membru de partid (același – Liga Nordului) fericit.

Întreaga poveste, în Corriere della Sera.

Advertisements
5 Comments leave one →
 1. August 26, 2009 10:48 am

  Sa facem o versiune în care esti un comunist din Moldova care încearcă să oprească românilor de trecere Prutului? Sau o versiune în care esti un comisar European care încearcă să oprească moldovenilor de trecere Prutului? Sau o versiune în care esti un anti-comunist din Moldova care încearcă să oprească transnistrenilor de trecere Nistrului?

 2. August 26, 2009 2:37 pm

  Zimbru – nu știu dacă trebuie să ne deranjăm într-atât. Versiunea asta e deja pusă în practică. N-are un nume, nu e doar un joc (e mai degrabă o strategie politică), dar există și se aplică.
  Moldoveni, nu treceți Prutul! și Români, nu treceți Prutul!, variante de partid. Poate le șterge cineva și pe astea, nu din Facebook ci din legislație.
  Recunosc, când am postat știrea m-am gândit nu numai la imigranții români din Italia si guerilla declanșată de acum doi ani de Liga Nordului împotriva lor ci și la românii de ambele maluri ale Prutului. Cum n-avem vinovați, în ultimul caz aș zice că Prutul e de vină. Curge pe unde nu trebuie… Despre Nistru, cam la fel aș zice.

 3. August 27, 2009 11:06 am

  F tare initiativa… chiar daca ne simtim putin lezati!

 4. August 27, 2009 10:25 pm

  Mie nu mi s-a parut ca ar fi cine stie ce chestie!

 5. August 30, 2009 7:10 pm

  aleja – mda, ne simtim chiar mai mult lezati, mai ales ca e vorba de Liga Nordului si razboiul declansat impotriva imigrantilor romani, de la cazul Mailat incoace.

  romania inedi
  t – la nivel simbolic, este. Problema e ca extremistii o transpun din chestiune la nivel simbolic in tema practica…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s