Skip to content

Revista presei politice

September 1, 2009

Slalom printre stiri

by Diana Nedelcu

Scenariul zilei, pe blogul lui Dan Andronic – Coalitia se rupe pe 10 septembrie

Andronic insista pe ideea spargerii coalitiei. Initial inaintase termenul de 1 septembrie. Acum ca termenul tocmai trecu, fostul consilier de doi premieri vine cu alt pariu – 10 septembrie. Poate, poate l-o auzi cineva si l-o lua in seama… Hello, Kiseleff-ul! Se doarme in front?

Romania LiberaCoalitia are mari restante in Parlament. Un teanc de legi restante ii asteapta pe parlamentari. Multe si importante. Si asta pentru ca, in sesiunea trecuta parlamentarii au cam tras chiulul de la munca. Per total au fost doar trei legi votate provenite din initiative parlamentare, restul au venit gata servite de la Executiv. Pariu ca lucrurile nu se vor schimba nici in aceasta sesiune! Si vom avea asa – un parlament care face anchete, un guvern care face legi si o justitie care face bugete…

7 Plus – Patriciu nu vrea presedinte, dar nimeni nu i-a cerut asta. O spun cei de la 7 plus comentandu-i ultimul interviu. Dar sunt rautaciosi, caci scot afirmatia din context. Patriciu spune clar ca nu vrea presedinte, dar ar vrea premier… Iar premier si l-ar dori multa lume! Mai sunt destule “chestii” pe sub ogoarele patriei si-n muntii ei falnici pe care si le-ar vrea popoarele vecine…

Inpolitics – Biletelul lui Basescu pentru Nastase. Mai tineti minte marea enigma cu biletelul pe care Basescu i l-a dat lui Nastase in timpul ultimei dezbateri televizate a campaniei din 2004? Ei bine, era vorba de acea scriitura a unchiului lui Nastase, plecat pe plaiuri americane, in care premierul de atunci era prezentat intr-o lumina cam… Atat de…”cam”… ca lui Basescu i s-a inmuiat inima de contracandidat si-n loc sa foloseasca scriitura denigratoare, i-a pasat-o impricinatului. Sau cel putin, asa sustine Inpolitics, citandu-l pe Dan Andronic, la data respectiva consilier al lui Nastase.

Adevarul – Compromis pe legile educatiei. Cica a ramas asa cum au stabilit, spune pesedistul Dan Nica. Adica, Boc isi asuma raspunderea pe Codul lui Andronescu. Adica cum?  Adica, tocmai pe pachetul de legi pe care toti pedelistii in frunte cu Miclea il toaca de vreo 3 sapatamani, pe motiv ca e cel mai prost cod care vazu vreodata lumina imprimantei. Deci?

CotidianulPSD vrea sa-l lase pe Basescu fara dreptul de a numi sefii SPP si STS. Ideea ar fi ca partea pesedista din Parlament vrea sa modifice legea cu pricina si sa-i suteasca lui Basescu cele doua servicii. Despre subiect, vorbesc ca de obicei, pesedistii Hrebenciuc si Vanghelie… Intrebarea ar fi  – va las placerea sa vi-o puneti singuri!

Curentul – Mihaela Geoana ameninta ziaristi. Cei de la Curentul se plang ca fundatia pe care o conduce Mihaela Geoana le-a trimis un comunicat incruntat in care ii ameninta cu judecatile (nu cele de apoi, ci alea din tribunale), desi ei nu au soptit nimic despre fundatia cu pricina. Deee… s-a mai emancipat si Mihaela. O fi luat lectii de la Udrea…

EvZ – Blaga si Flutur, responsabili cu prezidentialele in PDL. Previzibil de altfel… Si o mica stire in articolul bazat pe surse – Basescu isi va anunta candidatura din partea PDL dupa 1 octombrie.

Impactnews – Adi Minune, sef de campanie a lui Nati Meir. Exoticul candidat la presedintie continuă sirul achizitiilor de renume. Dupa Monica Columbeanu, despre care nu se stie exact daca mai e sau nu in staff, urmeaza pe lista si Adi Minune. Care ii va organiza campania si printre altele ii va canta, ba chiar ii va compune si-o manea ca imn de campanie… O fi si cu versul acela care aminteste de agravarea starii de sanatate a dusmanilor?

HotnewsElena Udrea recidiveaza in fata comisiei de ancheta. Schema a fost (aproape) identica cu cea de la audierea anterioara– a venit, i-a certat si a plecat. Tot cu acelaşi lift… Au fost insa si cateva nuante diferite.  La venire, nimeni nu a mai intampinat-o cu flori, iar la plecare, a chemat ea liftul pentru secretarul de stat pesedist, ca să nu mai aibă motiv PSD-ul să-l dea afară pe bietul om din partid. Si, un detaliu important… nu a mai asortat o curea lata la rochia neagra, ci o floare alba la decolteu…

Advertisements
2 Comments leave one →
  1. September 1, 2009 7:03 pm

    Se vedea destul de clar ca Lenuta se forta sa fie calma!

  2. September 2, 2009 6:22 am

    romania inedit – calmul ajuta…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s