Skip to content

Gânduri de campanie

September 2, 2009

Nu sunt gândurile mele, ci ale Dianei, care trece în revistă show-ul electoral cel de toate zilele. Nu trage concluzii pentru că deocamdată, suntem departe de bilanț…

Gânduri de campanie

By Diana Nedelcu

Pe vremea cand era primar, actualul presedinte avea o vorba, pe care opozantii sai au cam uitat-o. Si anume: ca om politic, nimic nu este mai rau decat sa treaca lumea pe langa tine ca si pe langa un stalp de pe strada…

Acum, toata lumea vorbeste despre presedinte. Si dimineata si seara si la pranz… Si daca n-ai inspiratia sa te uiti pe Animal Planet, dai de tot felul de comentarii la adresa sa, pe orice canal cu pretentii de sezatoare politica.

Presedintele tace, iar oamenii politici, din cand in cand, mai merg pe la vreun protocol popular cu paine, sunculita si palinca, ii mai ii intreaba pe cetatenii de pe strada de sanatate, de cum le merg afacerile cu pepeni, cat mai costa branza….

Intre timp, lumea se agita de zici ca vine sfarsitul. Toti politicieni s-au inflamat. S-au inflamat si sindicalisti. Analistii erau inflamati demult, asa ca acum stau in pragul apoplexiei. Curg acuzatii garla, si de la o zi la alta apar tot felul de dezvaluiri senzationale. Grave, enorme!… Nici nu ai timp sa le asculti, daramite sa le asimilezi, sa te indignezi, sa iei o atitudine… Ca vin altele si altele…

Si amintesc doar de ceea ce s-a spus in ultimele cateva zile. A inceput Rosca Stanescu (neinspirata optiune !) cu acuzatii de trafic de arme si terorism la adresa fratelui. A  continuat apoi un fost directoras de la Tarom (parca de acolo, scuze n-am retinut) cu acuzatii de implicare colaterala in afacerea Tigareta. Afacere in care, de fapt – stupoare, nu-i asa!-  nu era vorba de trafic de tigari, ci de bombe… Apoi, la distanta de o zi,  a venit si ex-ul Emil Constantinescu, care stie sigur (acum! de ce n-o fi vorbit in 2004?) ca seful statului face parte din structuri. Din alea rele evident… Probele pentru toate acestea sunt, exista– spun acuzatorii… dar vor fi aratate ceva mai incolo. Poate dupa primul colt… Poate dupa al doilea.

Elena Udrea da reprezentatii la scena deschisa. De Monica Ridzi a uitat toata lumea mediatica, si biata fosta ministresa are tot dreptul sa se simta frustata. PSD face echilibristica intre putere si opozitie. Duminica e colo, iar luni dimineata dincolo. Seara revine la pozitia initiala, pentru ca marti sa incerce un spagat, iar miercuri un pod cu roata…

Toata lumea injura pe toata lumea. Mai nou, toata clasa politica a descoperit ca lumea politica e rupta total de nevoile societatii. Si ca vorbeste aiurea. In van, adica… Si ce daca? Circul continua.

Si acum, o mica ghicitoare. Cine castiga din toata aceasta poveste? Electoratul? Adica noi?

3 Comments leave one →
  1. September 2, 2009 9:52 am

    Eu cred ca pana la un punct castiga Traian Basescu, dar si electoratul a inceput sa aiba de castigat de pe urma acestei lupte pentru putere!

  2. Bigdaddy permalink
    September 2, 2009 1:25 pm

    Doua mici corecturi… “directorasul” era ditamai directorul adjunct al aeroportului iar “bombele” erau niste cartuse amarate. Nu ca ar mai conta, ramane doar gustul amar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s