Skip to content

PearlTrees, un nou concept web

September 21, 2009

pearltreesUn nou serviciu de microblogging castiga tot mai multi utilizatori, atrasi de posibilitatea de a-si crea cu usurinta propriul univers web. Lansat in primavara cu oarece sincope si aflat intr-o permanenta diversificare/ modernizare, PearlTrees – caracterizat de creatorul sau, francezul Patrice Lamothe drept un serviciu web cu fata umana, se vrea o combinatie simplificata a Twitter si Facebook la un loc.

PearlTrees poate fi definit ca un sistem de cartografiere a informatiilor – o tentativa reusita de a stoca si impartasi sub forma grafica rezultatele navigarii pe net, ce permite unui utilizator să aibă permanent la indemana toate datele care-l intereseaza.

Suna ca si cum ar fi vorba de o copie a Google in versiune personalizata, dar e departe de asa ceva…

Internautul stocheaza ce a descoperit pe un anume subiect el sau persoanele din lista sa de contacte. Harta astfel creata e un simplu instrument de lucru. Importanta e posibilitatea de a manipula dupa dorinta “obiectele web” sub formă de perle, si de a le plasa in foldere separate (pearltrees).

PearlTrees e disponibil de cateva saptamani in versiune alfa 0.3.2. In decembrie va trece la versiunea 1.0., iar echipa care lucreaza la noua conceptie crede ca astfel va deveni mai simplu de utilizat decat Twitter.

PearlTrees poate fi deja accesat de pe telefonul mobil. Pana in martie, va lansa si o versiune iPhone. Fondatorul sau nu intentioneaza deocamdata conceperea unei versiuni de tip business, tocmai pentru a nu-i altera stilul deschis.

Gasiti aici aici ghidul de instalare.

Advertisements
6 Comments leave one →
 1. September 21, 2009 9:47 am

  Interesanta ideea, dar faptul ca nu are API si nu permite integrarea serviciului este putin cam impotriva curentului si cam nefolositor pentru o retea de socializare.

  • September 21, 2009 8:09 pm

   Welcome, iti citesc cu interes posturile de ceva vreme!

   Si Twitter era oarecum impotriva curentului, in momentul lansarii… dar a facut enorm de multe in ultimii 3 ani.
   Din ceea ce stiu, dincolo de cele scrise, exista intentii in sensul integrarii serviciului, dar… e o afacere. Ca orice afacere, pentru a se extinde, are nevoie de un oarece profit. Deocamdata nu poate fi vorba de asa ceva. Stafful PearlTrees e in etapa de tatonari si discutii informale cu cateva mari companii. Daca se arata interesate si vor finanta intr-o oarece masura, serviciul se poate dezvolta. Daca nu, desigur, risca sa ramana doar o noua jucarie pentru fanii netului.
   Ceva mai multe detalii exista pe arborele CEO ului, PL…

 2. September 21, 2009 9:57 am

  Este bine ca twitter si facebook au un nou concurent !
  Spre exemplu , la mine chatul facebook cand merge , cand nu merge , si de regula se intrerupe exact atunci cand discutia devine mai interesanta .
  Si twitter are probleme !

  • September 21, 2009 8:11 pm

   Ambele au probleme… Facebook se incarca greu, foarte greu, iar Twitterul, nu mai vorbim de virusarile din ultima perioada. Ar fi benefic un nou serviciu de microblogging care sa le integreze….

Trackbacks

 1. PearlTrees - un nou serviciu de microblogging : INconstantIN’s INternet
 2. Stiri scurte | Reporter Virtual

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s