Skip to content

WBF la final

November 11, 2009
tags: ,

World Blogging Forum 2009 a ajuns la final. Au fost doua zile de discutii privind nu doar micro/bloggingul ca atare, cat libertatea de exprimare a internautilor, fie ei jurnalisti online, citizen bloggers sau bloggeri pur si simplu. S-a vorbit mai putin despre branduri personale, trafic si cheia succesului, si mai mult despre ce s-ar putea face pentru a pastra aceasta libertate.

X-list obsession

Am avut ocazia sa cunosc bloggeri, jurnalisti sau nu, din zone de conflict sau state nedemocratice si sa ascult povestile lor.  Nu scriu pe blogurile personale pentru bani si nici pentru a-si masura popularitatea. Nu concureaza intre ei, ci se aliaza pentru cauze comune. Cativa sunt corespondenti ai unor institutii media consacrate international. Sunt jurnalisti, scriitori, freelanceri, all in one. Si mai ales, sunt cei care conteaza…

Niciunul dintre ei nu si-a afisat vreodata traficul pe blog, nici n-a tinut sa remarce cati bloggeri vor fi executati inainte sau dupa. Exceptand cazurile in care era vorba de executii adevarate.

Uneori au suficiente colaborari platite cat sa-si asigure o perioada existenta la standarde inalte. Alteori abia se iveste ocazia de a-si face meseria.

Despre toate acestea, pe larg, in cateva interviuri viitoare, puse la cale la WBF. La fel, si despre bloggingul din Republica Moldova, excelent sintetizat de Petru Terguta.

WBF Statement

Cat despre finalitatea WBF… aveti mai jos detaliile oficiale sau semioficiale.

Support for detained bloggers all over the world
World Blogging Constitution Wiki

O bila alba ASLS pentru idee, organizare si atmosfera prietenoasa. Si un gand tovarasesc bloggerilor autohtoni, care deja cauta bilele negre ale Forumului, desi sau nu au fost acolo, sau nu impartasesc principiile discutate.

Advertisements
6 Comments leave one →
 1. November 11, 2009 9:54 pm

  Si Moldova? Parca era pe agenda.

  • November 11, 2009 10:27 pm

   Am lasat un link youtube cu interventia lui Petru Terguta, care a facut o analiza excelenta a blogosferei din R. Moldova. Voi reveni cu detalii…

 2. November 11, 2009 10:12 pm

  Pe scurt, Sorin Tudor a facut o treaba foarte buna!

  • November 11, 2009 10:28 pm

   Si Sorin, si ASLS… organizatorii in general. Dar mai ales bloggerii prezenti, si ma refer in primul rand la colegii straini, care au avut multe de impartasit din experienta lor. Si care nu au venit doar de dragul de a si imbogati galeria foto personala.

 3. November 12, 2009 6:46 am

  Ai datoria să vorbești atât de detaliat despre WBF până voi crede că am fost acolo 🙂 Aștept interviurile.

  • November 12, 2009 8:29 pm

   Mai bine nu vorbesc, desi ar merita al naibii de mult. M-au indispus criticile blogo-mogulilor autohtoni, ofensati ca n-au avut statutul de VIP si nu s-au fotografiat la tribuna. Moguli care au atata habar de bloggerii prezenti si anumite teme abordate, cat am eu despre starea vremii pe 31.XII.2020. Poate ceva mai puțin.
   Anticipam reacția asta, dar totuși…

   Interviurile o să urmeze, și sper să țină loc de comentarii personale…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s