Skip to content

Mai buni ca jurnaliștii…

January 4, 2010

“Instead of mainly focusing on the negatives as the media does, we felt it was time to report on what are arguably far more positive stories. We hope to pick up where the media in the region has failed.”

Ce-i de făcut când media tradițională nu-și mai informează corect publicul, devine exclusiv susținătoarea intereselor unor grupuri, iar relatările sale nu trec dincolo de breaking-news-uri și poveștile negative care fac audiența? Intră în joc blogosfera și rețelele sociale. Deocamdată, nu se întâmplă pe plaiurile mioritice, ci în statele din Sudul Caucazului. Este vorba despre un nou proiect online, care reunește new media şi social media.
Ce și-au propus inițiatorii? Ei doresc să-i forțeze astfel pe managerii mass-media din regiune să înceapă să abordeze problemele reale, și să reflecte viața asa cum este cu adevărat.

Inițiativa poartă marca lui Onnik Krikorian, ca și citatul de mai sus, și poate fi urmărită live pe Twitter, cu tagul #caucasusproject.

Advertisements
7 Comments leave one →
 1. January 4, 2010 10:01 pm

  fuarti interesting, cam asta e şi pe la noi, dar cred că blogosfera şi new media sunt tot mai capabile să riporteze, eu ţin cu cei din urmă, să le dăm la boat! :p

  • January 4, 2010 10:36 pm

   Mda, cred ca situatia s-a generalizat. De nicio parte a malurilor alea doua n-ar prinde rau o astfel de initiativa. Poate incerci tu ceva la Chisinau, ceva mai organizat (nu uita ca ideea e de social si pozitiv)…ca eu pe-aici, no way! Adica nicio sansa!

 2. January 4, 2010 10:34 pm

  A avut o ideea foarte buna baiatul asta , si sper sa dureze initiativa lui !
  Cu ocazia asta au de unde sa se inspire anumite persoane , si cu timpul bloggerii pot deveni o sursa de informatii credibila pe plan local , mai ales ca nu prea sunt stiri despre acea regiune .

 3. January 5, 2010 10:54 am

  Un proiect care merita urmarit, poate este un model si pentru zone ale lumii 🙂

 4. ariane permalink
  January 5, 2010 8:09 pm

  pe plaiurile mioritice inca se mai da “la glezne” pe principiul “sa moara si capra vecinului da’ mai bine vecinu'”! Cand media on line din Romania va fi o voce creativa si obiectiva se poate considera ca au ramas doar jurnalistii cu coloana vertebrala si fara “vicii de procedura” deontologica…si romanii s-au dezintoxicat de asa zisa “informatie fara miez”.

  • January 5, 2010 9:50 pm

   Jurnalisti fara vicii de procedura? Hm, mai ca-mi vine sa dau link catre videoclipul Jurnalisti pe Marte. Da nu pot, c-o sa crezi ca-mi fac autoreclama.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s