Skip to content

Taxa Google

January 7, 2010

UPDATE Mulțumesc colegilor care-au preluat știrea de pe blog fără mențiunea sursei. Salutări pentru puținii care-au făcut-o onest. Un simplu google search cu titlul taxa Google îi arată, cu tot cu ora postărilor. Da, știu textul… dacă aveai și tu un blog mai cunoscut…

Veniturile din activitatea de advertising online, obținute de agențiile de publicitate  și furnizorii de internet, ar putea fi taxate în Franța. Propunerea a fost lansată azi oficial – pornind de la așa-numitul raport Zelnik, remis cu câteva ore în urmă ministrului Culturii, Frederic Mitterand. Motivul? Noile surse de finanțare, că tot suntem la început de an. Taxa are la bază două explicații -redirecționarea fondurilor către alte sectoare mai creative, cu precădere industria muzicală și media online, și stoparea “îmbogăţirii fără nici o limită sau o compensaţie”. Cel puțin așa spun inițiatorii săi. Prima companie afectată – Google. Urmează Microsoft și Yahoo.

Reacțiile n-au întârziat să apară. Cei afectați susțin că măsura i-ar penaliza nejustificat pe advertiseri și că nu e decât un prim pas spre demonetizarea Internetului. Comunicatele curg, la fel ca și nemulțumirile internauților.

Titlul articolului – taxa Google, nu e un simplu titlu, nici nu-i vreo idee genială de-a mea. E denumirea acordată raportului de însăși ministrul francez al Culturii.

Sursa aici.

Dați click pe primul link, cel cu raportul, și chiar dacă nu știți franceza, încercați măcar o traducere automată. Timpul nu-mi permite să cer autorilor dreptul de redifuzare, și ar fi păcat să nu înțelegeți contextul.

Blogg-note Am aflat că Mediafax– ul a publicat știrea de câteva ore bune. Dar e pe fluxul cu plată și majoritatea n-o pot citi. Posibil să nu fie nici atât de completă ca știrea de bază…

Advertisements
9 Comments leave one →
 1. ariane permalink
  January 7, 2010 6:31 pm

  Si la noi va fi propusa o taxa (ca si-asa “planje” bugetu’ lu’ statu’) de marele nostru blogger care este si se va numi “taxa Goagal”!

  • January 7, 2010 6:55 pm

   Una care sa dea sau sa ia? sau sa dea si sa ia? sau numai sa ia, asa cum ne-am obisnuit?

 2. ariane permalink
  January 7, 2010 6:57 pm

  Noua Rumanilor ni s-a luat de cate taxe ni s-au dat de “taxat”!!!!

  • January 7, 2010 7:04 pm

   Eeeeeeeeeee…. nicio taxă nu-i cea din urmă! Și posibil ca cele din urmă să fie cele dintâi!

 3. April 4, 2012 7:32 pm

  Hey not to set off topic but can anyone give me a review of. New York Car Insurance Reform 295 Greenwich St, New York, NY 10007 (646) 351-0824 They’re just down the block from me. I was wondering if they were a good insurance agency. I need to get coverage, it is the law you know, but I need to have a good price price plus I’d prefer friendly service.

Trackbacks

 1. După taxa YouTube din Olanda vine taxa Google din Franţa : INconstantIN’s INternet
 2. Ponturi si barfe | Reporter Virtual
 3. Does anyone know what the amazing wood is that FPJ watch boxes are made of? – (4 Replies) | I love Watches!
 4. Ferrari F1 156 watch – (2 Replies) | watches for life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s