Skip to content

Moldova dosarelor (de)secretizate

March 11, 2010

Potrivit Unimedia, regimul Vladimir Voronin intenționa să cumpere, după violențele de stradă din aprilie trecut, două autospeciale blindate, pentru anihilarea viitoarelor potențiale proteste din Republica Moldova. Portalul de știri citează un așa-numit nou document desecretizat de către actuala administrație de la Chișinău. Conform acestuia, Ministerul Economiei şi Comerţului inițiase deja demersurile pentru achiziționarea de tehnică de vârf, via BAT (Israel) și respectiv Alpine Armoring Inc. (SUA).

Ceva nu-mi sună deloc bine în dosarul ăsta desecretizat. Vorba francezilor, il ya qque. chose qui cloche

Cine vrea să (ne) convingă, și de ce, că ex-guvernul Greceanâi ar fi primit undă verde pentru asemenea achiziții și de la Tel Aviv, și de la Washington? Pentru că, fără un astfel de acord de principiu, nu i-ar fi prezentat șefului statului propunerile în cauză. Mie-mi rezultă din asta că cele două state sprijineau pe de o parte regimul comunist (implicit, și Moscova, principalul său aliat), iar pe de alta, că țineau neapărat nu doar să-l păstreze pe VV la putere, ci și să pună ceva gaz pe focul relațiilor bilaterale cu România, exact în perioada în care acestea începeau s-o ducă mai bine ca niciodată. Iar ambele variante sunt de neconceput.

Sigur, știrea dă bine… face trafic, ca orice subiect despre 7 aprilie și dosare desecretizate. De aici însă până la adevărul istoric, mai sunt niște pași. Pe care, având în vedere importanța subiectului, ar fi bine să-i parcurgem cu precauție. Nu de alta, dar cititorii s-ar putea întreba, pe bună dreptate, dacă nu cumva desecretizarea dosarelor nu e decât o tentativă menită să distragă atenția de la alte evenimente…

Advertisements
7 Comments leave one →
 1. March 11, 2010 7:21 pm

  Problema unora este ca evenimentele din aprilie le-au cam rupt filmul, si acuma incearca sa faca si ei tot ce pot.

 2. March 11, 2010 11:05 pm

  eu cred ca unimedia e in schimbare de curs.

  • March 12, 2010 4:54 am

   Cam bizara schimbarea. Presa autohtona se reconfigureaza, dar nu e clar spre ce se indreapta. La prima vedere, nu pare o schimbare fericita… Probabil, e legata de ultimele achizitii/ intrari de trusturi, si de cei din spatele lor.

 3. March 12, 2010 11:01 pm

  sunt convins că schimbarea e legată de ultimele achiziţii, iar Unimedia şi Publika vor fi echivalentul la Chişinău al Realităţii din Bucureşti. din păcate, oferta a fost prea tentantă.

  cred că o vor lua, în cele din urmă, pe urmele celor de la Caţavencu şi Cotidianul.

Trackbacks

 1. Moldova, un an mai târziu « Blog de Freelancer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s