Skip to content

CADA de peste Prut

September 2, 2010

Smth. is de-a dreptul stinky la Chisinau si pe langa. Si asta, ca sa ma exprim de-a dreptul elegant. Cand militarii o dau la vedere pe democratie, arborand uniforma si decoratiile din dotare si punand in discutie chestii sociale (gen salarii/locuinte), ceva nu-mi suna bine.

Si mai putin bine-mi suna daca se intampla peste Prutul post-voronian, in prag de alegeri si referendum (in ordine inversa). Mai ales daca certificatul de nastere al afacerii in sine poarta amprenta unui fost sef al serviciilor, speciale sau nu si oricare-ar fi ele, proaspat lansat in politica si convertit peste noapte la preasfintele taine duhovnicesti.

Nu ca unii moldoveni ar urma exemplul celebrului CADA mioritic sau ar aspira vreunul (nr din stafful zis si Grupul de Initiativa), fie si vremelnic, la portofoliul de ministru oarecare… Doar ca o noua miscare politica sub masca unei organizatii care amesteca valorile nationale cu nemultumirile de ramura – recunoscand totodata ca se va implica in politica, emitandu-si primul Comunicat oficial sub semnatura lui Valeriu Pasat (acel Valeriu Pasat despre care-am mai scris) si presarandu-si discursul cu inofensivele cuvinte ORDINE si CAMARAZI imi da oarece frisoane. Ele, frisoanele adica, bat – la o prima vedere- de la dreapta la Moscova. Alea din dreapta au leac si nu dor (inca). Celelalte, poate le solutionam candva in formatul noi plus ei plus aliatii fiecaruia.

Daca n-ati inteles nimic, imaginati-va c-am scris o parodie de noapte. Oarece detalii pe Unimedia, si un video explicit pe Privesc.Eu, televiziunea despre care stim de unde si de ce priveste.

<iframe src=’http://privesc.eu/widget/live/1626&#8242; frameborder=’0′ width=’266′ height=’194′ scrolling=’no’></iframe>
Advertisements
4 Comments leave one →
  1. September 2, 2010 9:48 pm

    Oamenii incearca si ei , si dupa cate se pare o sa cam reuseasca .

    De obicei armata nu prea se indreapta spre democratie , mai ales prin tarile foste comuniste si aflate si sub influenta KGB .

  2. September 2, 2010 9:55 pm

    Pai ce fac ei este un fel de CADA pe invers , si se vede ca singurul scop este sa stranga toate structurile de forta ca o contrapondere la puterea lui Ghimpu si Vlad Filat .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s