Skip to content

No comment

September 7, 2010

Despre referendum, no comment. Ce-ar mai fi de zis? Moldovenii au ales – si de data asta- comunismul. Motivele mai putin conteaza. In cazul de fata, nu conteaza deloc.

Urmeaza alte aliante, alte planuri, alte strategii. Alt circ. Explicatiile poporului, scurt si concis, in acest video, via Paul Hodorogea, caruia ii multumesc pe aceasta cale pentru interviurile geniale.

Advertisements
4 Comments leave one →
 1. September 7, 2010 7:25 pm

  Eu cred ca s-au grabit cu referendumul .
  Ar fi trebuit sa faca referendum in primavara pentru ca cetatenii sunt mai optimisti primavara , plus ca si-ar fi consolidat puterea pana atunci !
  Un alt minus a fost ca nu au facut propaganda comuna pentru referendum !

 2. Semanticus permalink
  September 7, 2010 7:59 pm

  Eu cred ca motivele conteaza si de acum incolo nu mai trebuie sa evitam discutiile deschise despre aceste motive si despre orice altceva. Altfel ne tragem reciproc in jos ca inecatii care se agata cu disperare de salvatori.
  Primul subiect la mine pe lista ar fi sa intelegem ca moldovenilor nu le convine ca sa ne raportam la ei ca la un grup de romani asistati. Atat de asistati incat avem puterea sa le trecem cu vederea decizia lor fara ca macar sa ne ma intereseze si motivatia. Nu sunt nici prosti, nici speriati, nici debusolati si nici macar manipulati. Si ei mai stiu ca fiecare roman care este cat de cat interesat de situatia din Moldoava are si o explicatie pentru rezultatul referendumului. Nu vrem nici macar sa comunicam normal cu ei.
  Excelenta sa Domnul Baconschi, domnul Presedinte Ghimpu, Dan Dungaciu, toti ceilalti care au iesit la declaratii dupa rezultat ar fi trebuit intai sa multumeasca celor care au venit la vot, sa declare ca respecta decizia si sa spuna ca si absenta de la vot este un drept al fiecariu moldovean, drept castigat greu, dar castigat in Moldova.

  • September 8, 2010 5:32 am

   Ai dreptate, din anumite puncte de vedere. Insa, in opinia mea, problema trebuia pusa transant- alb sau negru, comunism sau democratie. Neparticiparea la Referendum – oricare ar fi motivele- creste sansele revenirii comunistilor, care si asa se bucura de un scor remarcabil (dupa mine, inexplicabil in totalitate). Sa cred ca iar electoratul de la sate dicteaza, ca acesta e in continuare insuficient informat? Nu e destul, pentru ca rata participarii a fost scazuta in general.
   Moldovenii au vrut ani la rand libertatea de a alege. Acum, o au si nu stiu ce sa faca cu ea. Sau nu-i intereseaza.

   PS Vlad Filat le-a multumit aseara participantilor. Pe Facebook, scurt si fara comentarii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s