Skip to content

Marea lehamite

October 6, 2010

Doar o minune i-ar putea scoate definitiv din viața politică a Moldovei pe comuniști. Iar minunea asta n-are (aproape) nicio șansă să se producă de azi până în 28 noiembrie.

De fapt, PCRM n-a plecat niciodată de la guvernare. Sub o formă sau alta, și-a păstrat locul, undeva în spatele liniei întâi. Pe comuniști i-au susținut și tanti Leana de la colhoz, și pensionarii sătui de nesiguranța zilei de mâine.

Îi susțin și tinerii – aceiași care-au arătat în aprilie trecut că vor libertate, și vara asta- că n-au ce face cu ea. Îi susțin prin indiferență, prin neimplicare, prin refuzul de-a alege, dintre două rele, răul cel mai mic.

Pentru că – susțin ei, Alianța nu e perfectă. Listele electorale nu sunt perfecte. Nici Guvernul, nici măsurile sale. În plus, niciunul din partidele la putere nu și-au ținut promisiunile electorale. Promisiunile nu și le-au ținut însă nici alegătorii, cei care-au optat nu de mult pentru aspirațiile europene ale Republicii Moldova. Și acum, se întorc – încet dar sigur, fără regrete și îngrijorare, la iubitul conducător și mama Rusie.

Poate nu toți. Doar cei pentru care n-a mai rămas destul timp să-și obțină dubla cetățenie.

3 Comments leave one →
 1. October 6, 2010 11:09 am

  Cea mai mare problema a politicienilor este ca ei nu inteleg ce este politica si ce sunt politicienii .
  Politicienii sunt niste produse iar politica trebuie tratata ca o prestare de servicii si amandoua trebuie promovate si vandute tinandu-se cont de acest aspect .

  • October 6, 2010 11:22 am

   De data asta, problema mi se pare mai curand a alegatorilor, pusi in situatia sa-l aleaga – din 2 servicii prost prestate, pe cel mai acceptabil.

Trackbacks

 1. Tweets that mention Marea lehamite « Blog de Freelancer -- Topsy.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s