Skip to content

No comment

December 10, 2010

În timp ce liderii PLDM, PD și PL discutau, în seara asta, despre formarea unei coaliții de centru-dreapta, comuniștii din Republica Moldova au obținut o nouă victorie. Curtea Constituțională a admis cererea PCRM-ului lui Vladimir Voronin de renumărare a voturilor. Și asta, după ce observatorii internaționali stabiliseră că alegerile au fost (tehnic vorbind) corecte. O victorie importantă, fie și numai în plan moral- deși surprizele nu sunt excluse.

Decizia Curții a sosit și ea, simbolic, la numai câteva ore după ce liderii PD au stat la masa negocierilor cu cei ai PCRM, pentru a-și împărți mai mult sau mai puțin pașnic portofoliile în viitorul executiv de la Chișinău. Mai mult, dacă ar fi să dăm crezare zvonurilor din ultimele zile (și nu numai) cum că și împărțeala, și alianța s-au discutat chiar înainte de alegeri.

Ce mai urmează? Probabil, nu mare lucru. Mici retușuri de genul îmi dai ministerul X (de calibru greu)- important din punct de vedere politic, și-ți cedez altele două mai profitabile economic. Poate și ceva proteste pașnice, în care votanții anticomuniști să-și strige nemulțumirea împotriva politicienilor ce refuză să înțeleagă că drumul european al Moldovei de peste Prut nu face escală la Moscova, și nu primește comunismul nici la bagaje de mână.

Am avut curiozitatea să văd cum a fost recepționată vestea de către media de peste pod. Nu m-am lămurit nicicum, pentru că, în acele momente, si Publika TV si Jurnal Tv transmiteau într-o limbă de largă circulație. Nu moldovenească, pe care uneori (când nu e vorba de politică) o înțeleg, ci rusă, ale cărei subtilități lingvistice îmi scapă.

Advertisements
3 Comments leave one →
  1. December 10, 2010 8:29 pm

    Eu cred ca e greu de crezut ca PCRM o sa faca guvernul in locul Aliantei pentru Integrare Europeana .

  2. January 22, 2011 2:29 pm

    alert(“test”)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s